Acer julkisti Chrome OS -käyttöjärjestelmällä toimivan pöytäkoneen

16.04.2018 19:44 | Muropaketin toimitus | 3

Acer on julkistanut kevyeen työpöytäkäyttöön tarkoitetun Chromebox CXI3 -mallin, joka toimii Chrome OS:llä.

Chrome OS -käyttöjärjestelmä on tuttu lähinnä edullisista, kevyeen arkikäyttöön tarkoitetuista kannettavista. Nyt Chrome OS:ää pääsee käyttämään myös työpöydällä uudella Acerin Chromebox CXI3:lla, raportoi Android Authority.

Alun perin CES 2018 -tapahtumassa julkistettua Chromebox CXI3:tä myydään muutamassa eri kokoonpanossa. Edullisimmassa Chromeboxissa suorittimena toimii Intel Celeron 3865U. Muut, kalliimmat prosessorivaihtoehdot ovat Core i3 7130U, Intel Core i5 8250U sekä Core i7 8550U.

Myös keskusmuistia on tarjolla tarpeen mukaan neljästä aina 16 gigatavuun saakka, samalla kun sisäistä tallennustilaa löytyy 32 tai 64 gigatavua. Jokaisessa Chromebox-variantissa on kolme USB 3.0 – ja kaksi USB 2.0 -liitäntää sekä yksi USB-C-liitäntä. Tietokoneesta löytyy myös HDMI, LAN, Ethernet sekä kuulokeliitännät.

Celeronilla varustetun Chromebox CXI3:n hinnaksi on ilmoitettu 300 dollaria eli vajaat 250 euroa. Kallein Core i7 -malli maksaa puolestaan noin 750 dollaria eli reilut 600 euroa. Laitteiden mahdollisesta myöhemmästä saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa.

Keskustelu

On se kumma että tällaisia paskauutisia jaksatte suoltaa…itsellä ollut chromebox "pöytäkone" jo kohta kolme vuotta työpöydällä…useamman eri valmistajan toimesta…

Huomaa kyllä miten hyvin "toimitus" on ajan hermolla….mitäs jos vedätte jo töpselin lopullisesti irti kun tällaista poskaa lueskellessta tuu kuin säälittävä osuss teitä kohtaan…

Erittäin rakentavaa palautetta, Kosamiitti.

Itse näin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa uutisen tälläisestä laitteesta. Myyn näitä työkseni, joten uutinen oli mielestäni minulle ihan osuva.

Myyt työksesi? Salli mun nauraa.sama kun uutisoitaisiin että huawei julkaisi puhelimen.

Kyllä, 2012 jos on jo tuote tullut markkinoille(chromebox) niin luulisi oletettavan että vähääkään alaa tunteva tämän tietäisi?

Mutta eihän diginatiivia nappaa ,? Eihän?

Näitä uutisia suoltava jantteri tahi kuka lieneekään kun näköjään vaan kopioi mukamas uutisoimisen arvoista tietoa vailla mitään henkilökohtaista tietoa koko asiasta.Ja sama koskee näemmä myös osaa nykyistä käyttäjäkuntaa.

Uutisessa kun annetaan tasan ymmärtää että nyt on kuule murot kova uutuus vaikka acer noita vuosittain päivittelee…on jo tehnyt sitä kohta 7 vuotta…

Muropaketin uusimmat