Uusimmat

Acerin edullinen Windows Holographic -laite kehittäjien ulottuville

02.03.2017 19:29 Muropaketin toimitus

Microsoft julkisti Game Developer Conference -tapahtumassa yhdessä Acerin kanssa toteutetun lisätyn todellisuuden laitteen.

Jo viime vuonna yritys kertoi tuovansa yhteistyökumppaneiden kanssa Hololensiä edullisempia ratkaisuja kuluttajien ulottuville. Suoraan kuluttajamarkkinoille Acerin ratkaisua ei kuitenkaan ainakaan heti tarjota, vaan kyseessä Hololensin tapaan kehittäjille suunnattu laite.

Teknisesti kyseessä on mielenkiintoinen ratkaisu. Acerin ”mixed reality”-laitteesta löytyy kaksi 1440 x 1440 -tarkkuuden näyttöä, joiden virkistystaajuus on 90 hertsiä. Ulkopuolella on kaksi kameraa, joiden kuva välitetään näytöille. Kameroiden avulla laite on myös perillä ympäristöstään ilman erillisiä tukilaitteita. Hololens toimii täysin itsenäisesti, mutta Acer vaatii yhteyden USB-kaapelilla tietokoneeseen.

Tarkemmin laitteen spekseistä tai sitä pyörittävän koneen tehovaatimuksista ei vielä hiiskuttu. Microsoft on kuitenkin luvannut tuoda holografista sisältöä kuluttajienkin nautittavaksi niin PC- kuin Xbox-alustallakin viimeistään 2018. Vaikka myöhemmin tänä vuonna julkaistaan huipputehokas Project Scorpio -versio Xbox Onesta, toimivat hologrammiseikkailut tämänhetkisten tietojen mukaan myös vanhemmilla One-malleilla.

Microsoft ei tiedotteessaan suoraan kertonut, aiotaanko laitteen myyntiä rajoittaa esimerkiksi maantieteellisesti tai vaaditaanko sen ostamiseen jotain muuta erikoista. Peruskuluttajalle toki ei vielä ole juurikaan edes sisältöä laseilla ihasteltavaksi.

Muokattu 3.3. klo 12.15. Korjattu Xboxin Project Scorpio -version julkaisuajankohdaksi tämä vuosi.