Uusimmat

Ainakin 1000 kryptorahaketta kuoli vuonna 2022

28.12.2022 08:35 Muropaketin toimitus

Karhumarkkina ei ole tehnyt hyvää ”shitcoineille”. Nimitystä käytetään joskus altcoineista, eli muista kryptorahakkeista kuin Bitcoinista.

Kryptorahakkeita on kadonnut vilkkaaseen tahtiin vuoden 2022 aikana. Statistan mukaan ainakin tuhat kappaletta niistä on kuollut, ja se on tilastofirman mukaan kaikkien aikojen suurin vuotuinen pudotus.

Aktiivisten kryptovaluuttojen määrä oli vuonna 2021 korkeimmillaan 10 397, ja Statistan viimeisin luku on 9 310. Määrä kuulostaa edelleen suurelta, ja monet saattavat vielä kadota, jos kryptomarkkinoiden alamäki jatkuu.

Coingeckon mielestä ”shitcoineja” on kuollut vielä enemmän. Heidän analyysinsa mukaan niitä tuotiin markkinoille vuonna 2021 8000 kappaletta, ja vain 59 prosenttia niistä olisi edelleen elossa.

Haastava markkinatilanne voi hyvinkin jatkua, sillä huonot uutiset eivät näytä loppuvan. Viimeisin suuri kohu syntyi, kun kryptopörssi FTX romahti, ja sen toimitusjohtajaa odottaa nyt syytteet Yhdysvalloissa. Myös kryptopörssi Binance huolettaa markkinoilla, sillä sen asiakkaat ovat vetäneet sieltä viime aikoina miljardeittain varojaan pois.

LUE MYÖS: Pumppaa ja dumppaa on yleinen markkinamanipulaatio – nyt kahdeksan some-vaikuttajaa joutuu käräjille – Muropaketti.com