Akasalta kaksi uutta passiivijäähdytteistä koteloa Skylake-NUC:eille

31.03.2016 14:58 | Juha Kokkonen

akasa-skylake-fanless-310316

Akasa on laajentanut kotelovalikoimaansa kahdella uudella Intelin kuudennen sukupolven NUC-koneille tarkoitetulla mallilla. Sekä Plato X6 että Newton X6 ovat alumiinirakenteisia sekä passiivijäähdytteisiä ja ne kykenevät huolehtimaan 45 watin (TDP) lämpökuormasta. Molemmissa koteloissa on tummanharmaaksi anodisoitu harjattu pinta sekä timanttileikatut reunat.

Plato X6 on koteloista ohuempi ns. slim-versio, jonka ulkomitat ovat 247 x 240 x 38,5 mm.  Tietokoneen jäähdytys tapahtuu kotelon molemmilla reunoilla sijaitsevien rivastojen avulla. Newton X6 on hieman sisarmalliaan korkeampi ja kapeampi – sen ulkomitat ovat 200 x 176 x 53,5 mm. Passiivinen jäähdytysrivasto sijaitsee kotelon päällikuoren kaikilla pinnoilla. Molempiin koteloihin mahtuu lisäksi 2,5 tuuman levyasema ja etupaneelista löytyy infrapunavastaanotin sekä kaksi USB 3.0 -liitäntää.

Uutuusmallien saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta niiden hinnat asettuvat samaan luokkaan aiempien versioiden kanssa. Plato X6:n ja Newton X6:n tarkempiin ominaisuuksiin voi tutustua niiden tuotesivuilla.