Alienware esitteli Area-51m -pelikannettavan, jonka prosessori ja näytönohjain ovat päivitettävissä

10.01.2019 16:41 | Muropaketin toimitus

Alienware Area-51m on omalla tavallaan jopa askel taaksepäin, kun tarkastellaan miten tehokkaimmatkin pelikannettavat ovat ohentuneet ja muuttuneet kooltaan enemmän nimensä mukaisiksi. Area-51m on kookas kannettava, mutta koolle lienee perinteisiä pelikannettavia enemmän vastinetta.

Merkittävintä Dellin tuotemerkkeihin kuuluvan Alienwaren Area-51m:ssä on tavalliseen kantaan ja Z390-piirisarjan emolevyyn asennettu prosessori ja vaihdettavissa oleva näytönohjain. Jälkimmäinen on tosin Dellin omaa suunnittelua. Valmistaja oma DGFF (Dell Graphics Form Factor) -näytönohjainstandardi oli Dellin mukaan tarpeellinen, kun vanhemmista tehokannettavista tuttu, näytönohjaimen vaihtamisen mahdollistiva MXM-standardi on käytännössä hylätty.

Standardin prosessorikannan käyttö mahdollistaa tietysti myös prosessorin päivittämisen. Tässä osin ostaja on toki Z390-piirisarjan ja siihen sopivien Intelin prosssorien varassa.

Ilmestymishetkellä kannettavaan saa valittua Nvidia GeForce RTX 2060, RTX 2070 tai RTX 2080 -näytönohjaimen. Prosessorivaihtoehtoina ovat Intel Core i7-8700, Core i7-9700K tai Core i9-9900K. Keskusmuistille on neljä paikkaa, jotka tukevat yhteensä 64 gigatavua DDR4-muistia.

Kiintolevyille on varattuna kolme paikkaa. Näistä yhteen voi asentaa mekaanisen SATA-aseman, ja kaksi paikkaa on varattuna NVMe SSD -asemille, joita saa tietokoneeseen tilattua enintään teratavun kapasiteetilla.

Näytön resoluutio on aina 1920 x 1080, mutta vaihtoehtoja on silti yhteensä neljä. Perusmalli on 60 hertsin IPS-paneeli, seuraava vaihtoehto on sama paneeli G-Sync -tuella ja pykälää hintavampi vaihtoehto on 144-hertsinen IPS-paneeli Tobii-silmänseurantateknologialla. Kallein näyttövaihtoehto on jälkimmäinen 144 hertsin paneeli Tobii-tuella, mutta ryyditettynä vielä G-Sync-tuella.

Komponentit on jäähdytetty kookkailla tuulettimilla ja painoa kannettavalle tulee 3,9 kilogrammaa. Akku on kapasiteetiltaan 90 wattia, joka on valikoitunut kooksi lentoyhtiöiden rajoitusten myötä. Virransyöttö ei myöskään ole ihan kevyestä päästä, sillä täyden tehon saavuttamiseksi täytyy käyttää kahta virtalähdettä. Vakiona toimitetaan yksi kapasiteetiltaan 180-wattinen muuntaja ja sen rinnalle joko 180, 240 tai 330 watin muuntaja valitusta näytönohjaimesta riippuen.

Area-51m ilmestyy kauppoihin tammikuun lopussa ainakin Yhdysvalloissa ja lähtöhinta on 2549 dollaria (noin 2214 euroa).