UUSIMMAT

Alienwaren Concept UFO on Nintendo Switchiksi muokattu Ryzen-suorittimella toimiva PC

08.01.2020 15:21 | Muropaketin toimitus

Alienwaren Concept UFO -prototyyppi on häikäilemättömän paljon Nintendo Switchiä muistuttava PC, tai kenties tarkemmin sanottuna tabletti.

Aivan kuten Nintendon konsolissa, on Concept UFO:n ytimessä  tabletti, jonka sivuille liitetään kaksi irrotettavaa ohjainta, jotka sisältävät takanäppäimet, analogiohjaimet ja neljä painikeittai tai nuolinäppäimet puolesta riippuen. Ohjaimet voidaan irroittaa ja liittää Bridgeksi kutsuttavaan lisäpalaan, jolloin ne muodostavat perinteisen peliohjaimen. Kahtena erillisenä ohjaimena puoliskot eivät sentään toimi.

Alienware on kehittänyt tabletille oman ohjelmiston, joka kerää eri palveluiden pelit samaan ohjelmistoon ja muistuttaa pelikonsolin käyttöjärjestelmää. Hieman kuten Switch, on myös Alienwaren tabletti mahdollista liittää isompaan näyttöön tarvittaessa. Itse tabletissa on kahdeksan tuuman näyttö, joten laite on huomattavasti Switchiä kookkaampi.

Alienware ei kertonut laitteen speksejä, mutta laitetta esiteltiin CES 2020 -tapahtumassa esimerkiksi Mortal Kombat 11:n ja Rocket Leaguen kanssa. AMD:n Frank Azor vahvisti kuitenkin tabletin käyttävän AMD:n Ryzen-tuoteperheen suoritinta.