UUSIMMAT

Intelin Comet Lake U -prosessorimallisto aloittanee Core 10000 -sarjan

01.05.2019 19:45 | Muropaketin toimitus

Intel prosessoriTwitterissä julkaistun kuvan mukaan Intelin tulevien Comet Lake U -prosessorien yksi malli on nimeltään Core i5-10210U. Kuvan kerrotaan olevan lähtöisin 3D Markista.

Twitterissä julkaistun kuvan perusteella Core i5-10210U on neliydinprosessori kahdeksalla säikeellä. Kyseessä on 15 watin TDP:n mobiiliprosessori, johon kuuluu myös Intel UHD -grafiikkasuoritin. Prosessorin peruskellotaajuus on mallinimen mukaan 1,6 gigahertsiä, mutta 3D Markin testissä kellotaajuus on ollut 2,100 ja 3,790 gigahertsin välillä.

Notebookcheck on uutisoinut Comet Lake G ja Comet Lake U -sarjojen malleja sisältävistä listauksista. Vuotojen perusteella näyttää siltä, että Comet Lake U -sarjaan tulee neljä prosessoria, joista kaksi on neliydinprosessoreja, yksi kaksiydinprosessori ja yksi kuusiydinprosessori. Kaikissa malleissa on HyperThreading, eli kaksinkertaisesti säikeitä ytimiin nähden. Comet Lake U -sarjan tunnusmerkkeinä ovat alhaiset 2,1 ja 1,1 gigahertsin välillä olevat peruskellotaajuudet, joiden vastineena on jopa 4,9 gigahertsiin yltävä boost-kellotaajuus.

Comet Lake G -sarjaan kuuluu tiedon mukaan kuusi prosessoria, joista kaikki paitsi yksi ovat neliydinprosessoreja kahdeksalla säikeellä. Yksi sarjan malleista on kaksiydinprosessori neljällä säikeellä. Näissä prosessoreissa peruskellotaajuudet vaihtelevat 0,8 ja 1,3 gigahertsin välillä ja boost-kellotaajuudet ovat 3,3 ja 3,9 gigahertsin väliltä. Notebookcheckin mukaan Comet Lake G -sarja on tarkoitettu kompakteja minitietokoneita varten.