UUSIMMAT

Alphacool 3D-skannaa näytönohjaimia – tarjolla ilmaisia jäähdytysratkaisuja

19.04.2014 00:14 | Ville Suvanto

Alphacool on paljastanut tietoja uusista suunnitelmistaan ja aloittamassa näytönohjaimien 3D-skannaamisen räätälöityjen jäähdytysratkaisujen tekemiseksi. Skannaus kohdistetaan näytönohjainvalmistajien räätälöityihin näytönohjainmalleihin, joissa piirilevy on yrityksen omaa käsialaa, eikä perustu AMD:n tai NVIDIAn referenssiin.

Tarkemmin ottaen Alphacoolin ratkaisussa on kyse vesiblokin kiinnityksessä ja kuumiksi lämpiävien komponenttien jäähdyttämiseen tarkoitetun jäähdytyslevyn valmistamisesta. Näytönohjainvalmistajien suosituimpiin räätälöityihin näytönohjaimiin on saatavilla vesijäähdytysratkaisuja, mutta harvinaisemmat mallit ovat tuen ulkopuolella. Alphacool pyrkii tunkeutumaan tähän markkinarakoon.

Alphacoolin ratkaisussa vesiblokki on kaikissa tapauksissa sama ja räätälöinti kohdistuu nimenomaan muistipiirejä ja virransyötön komponentteja jäähdyttävään, piirilevyn peittävään alumiinilevyyn. Jos käyttäjä on tiettyjä ehtoja vastaan valmis lainaamaan näytönohjaimensa Alphacoolin 3D-skannausta vastaan, yritys tarjoaa vastapalveluna ilmaisen jäähdytysratkaisun kyseiseen näytönohjaimeen. Ensimmäisessä vaiheessa Alphacoolin räätälöintipalvelu käsittää NVIDIAn näytönohjaimien osalta GeForce 7xx- ja AMD:n Radeon Rx 2xx -tuoteperheet.

Bit-tech, Alphacool to 3D-scan GPUs to make waterblocks for non-reference cards