UUSIMMAT

Alphacoolilta hitaasti pyöriville tuulettimille optimoituja Eisbrecher Pro -jäähdyttimiä

03.10.2016 13:36 | Juha Kokkonen

alphacool-eisbrecher-radiator-031016

Nestejäähdytystuotteita valmistava Alphacool on esitellyt uuden Eisbrecher Pro -jäähdytinmalliston, joka on suunniteltu erityisesti hiljaisiin kokoonpanoihin ja hitaasti pyörivien tuulettimien parina käytettäväksi. Erikoisuutena Eisbrecher Pro -jäähdyttimissä käytetään A.B.M.-mattoa (Air Breaker Mat), jonka kerrotaan eliminoivan tuulettimista syntyvät ilmavirran kuolleet pisteet ja hajauttavan ilmavirran tasaisesti koko jäähdytysrivastoon. Tasaisemman ilmavirtauksen ansiosta erityisesti hiljaisten tuulettimien suorituskyvyn kerrotaan paranevan merkittävästi.

Eisbrecher Pro -mallien jäähdytyskanavat, päätykammiot sekä jäähdytyslamellit ovat täyttä kuparia ja ulkokuoret mustaksi maalattua alumiinia ja terästä. Alphacool on myös kuunnellut modifiointia harrastavien asiakkaidensa palautetta ja tehnyt jäähdyttimien kuorista helposti irrotettavat, jolloin käyttäjä voi halutessaan vaikkapa maalata ne kokoonpanoon sopivalla värillä. Jäähdyttimien kuorien kyljessä on valaistu valmistajan logo, joka ottaa virtansa kolmepinnisestä tuuletinliittimestä. Tuulettimien kiinnityspisteissä on M3-kierteet ja liitäntöjä varten löytyy standardikokoiset G1/4-kierteet. Jäähdytysrkennon tiheys on varsin harva 10 FPI (Fins Per Inch).

Aluksi Eisbrecher Pro -jäähdyttimet ovat välittömästi saatavilla 45 mm paksuina 120, 240 ja 360 mm malleina. Niiden suositushinnat ovat 69,95; 94,95 ja 119,95 euroa. 140 mm tuulettimille tarkoitetut mallit ovat luvassa lähiaikoina.