Uusimmat

Amazon haastaa Unityn ja Unreal Enginen Lumberyard-pelimoottorilla

09.02.2016 20:14 Petrus Laine

20160209lumberyard

Amazon lienee useimmille tuttu yhtiö lähinnä verkkokaupastaan ja pilvipalveluistaan. Nyt yhtiö on ottanut ison askeleen uuteen suuntaan julkaisemalla ihka oman pelimoottorinsa.

Amazonin Lumberyard on kehittäjille täysin ilmainen pelimoottori, eikä sillä tehdyistä peleistä tarvitse maksaa mahdollisista myynneistä rojaltimaksuja kenellekään. Kehittäjät saavat käyttöönsä paitsi pelimoottorin ja siihen liittyvät työkalut, myös täyden lähdekoodin. Pelimoottoriin on integroitu myös tuki Amazonin pilvipalveluille niin laskenta- kuin tallennuskapasiteetnkin osalta, sekä Twitch-streamauspalvelulle. Ainut rajoitus pelimoottoria käytettäessä löytyy moninpelipuolelta. Kehittäjille annetaan kaksi vaihtoehtoa palvelinten käytöstä: joko käytätte omia palvelimianne, tai Amazonin. Amazonin kanssa kilpailevien tahojen kuten Microsoftin Azure-pilven käyttö ei ole sallittua.

Lumberyard perustuu Crytekin CryEngineen. Amazon hankki Crytekiltä lisenssin, joka antoi sille vapaat kädet luoda uusi forkki CryEnginestä, jolle Amazon saa tehdä mitä haluaa. Lumberyardin kerrotaan sisältävän jo nyt lukuisia Amazonin itse kehittämiä päivityksiä eri pelimoottorin osiin, ja että tulevaisuudessa CryEngine ja Lumberyard tulevat erottumaan toisistaan entistä selvemmin.

Lumberyardin luvataan soveltuvan kaikenlaisiin peleihin pienistä indiepeleistä isoihin AAA-luokan peleihin. Virtuaalitodellisuutta tullaan tukemaan ainakin Oculus SDK:n kautta, mutta tuki sille puuttuu vielä julkisesta beetaversiosta. Amazonin sisäisessä koontiversiossa se on jo sisällytetty osaksi pelimoottoria.

Amazon, Lumberyard

Gamasutra, Amazon launches new, free, high-quality game engine: Lumberyard