Uusimmat

Amazon tuo generatiivisen tekoälyn Alexaan – Her-elokuva toteutumassa?

Kuva: @ Pixabay

23.09.2023 09:15 Muropaketin toimitus

Alexalla on nyt kehittyneempi persoonallisuus.

Amazon tiedotti ottavansa Alexa-avustajassaan käyttöön generatiivisen tekoälyn. Tekoälyn ja vuorovaikutuksen erilaisten API-rajapintojen kanssa toivotaan tuovan paremman käyttäjäkokemuksen Echo-laiteperheeseen.

– Uusin mallimme on optimoitu erityisesti äänelle ja asioille, joita tiedämme asiakkaidemme rakastavan – kuten reaaliaikainen tiedon saanti, älykkään kodin tehokas hallinta ja kodin viihteestä parhaan mahdollisen hyödyn saaminen, Amazonin laitteiden ja palveluiden varajohtaja Dave Limp sanoi.

Amazonin mukaan heidän tekoälymallinsa mahdollistaa keskustelunomaisia kokemuksia, jotka ottavat huomioon kehonkielen sekä henkilön katsekontaktin ja eleet. Alexa osaa ottaa huomioon myös käyttäjän tauot puheessa, joista se voi päätellä ainakin epäröinnin, ja keskusteluista voi niin ikään tulla soljuvampia.

Amazon sanoo Alexan persoonan kehittyneen, sillä se kertoo enemmän mielipiteitä, se voi osoittaa innostusta ja yllätystä, sillä on äänenpainoja ja se voi jopa nauraa.

Villeimmissä visioissa kehittyneemmästä Alexasta voi tulla mieleen elokuva Her (2013). Sen tarinassa Joaquin Phoenixin näyttelemä yksinäinen kirjailija muodostaa ihmis-kone-suhteen käyttöjärjestelmään, joka on suunniteltu täyttämään kaikki hänen tarpeensa.