Amazonin New World -peli rikkoo EVGA:n Geforce RTX 3090 FTW -näytönohjaimia

21.07.2021 19:30 | Muropaketin toimitus

New World -pelin suljettu beta on aiheuttanut harmaita hiuksia EVGA Geforce RTX 3090 FTW3 -näytönohjainten omistajille. Peli on onnistunut rikkomaan useampia kortteja. Syyksi epäillään ylikuumentumista.

Amazonin New World -pelin suljettu beta ei ole ollut yhtä juhlaa ainakaan aivan kaikille. Pelin foorumilla useat käyttäjät raportoivat siitä, että peli on rikkonut koneesta näytönohjaimen. Ketjun aloittaja kertoo varsin seikkaperäisesti, miten tilanne on kehittynyt ja samalla kertoo, että peli on tuhonnut häneltä jo kaksi Geforce RTX 3090 FTW Ultra -näytönohjainta. Ensimmäinen kortti päätyi verkonpainoksi jo pelin alfan aikana. Ketjussa kerrotun perusteella näytönohjaimet ylikuumenevat ja sen myötä kortille aiheutuu vaurioita.

Ongelma näyttäisi rajoittuvan tähän tiettyyn EVGA:n näytönohjainmalliin, sillä muiden valmistajien näytönohjaimien kohdalla vastaavista ongelmista ei ole toistaiseksi tietoa. Ongelman laajuuden kurissa pitänee se, että kyseessä on yli 2000 euroa maksava näytönohjain, jonka vuoksi sitä ei löydy niin monesta kokoonpanosta.

Oletettavasti EVGA:lta saadaan lähiaikoina jonkin sortin kannanotto näytönohjaimen kohtaamiin ongelmiin. Toistaiseksi lienee suotavaa välttää kyseistä peliä, jos tietokoneen konehuoneesta löytyy kyseinen näytönohjain.