UUSIMMAT

AMD esitteli suunnitelmansa lähiajan grafiikkapiireistä – 12 nm Vega-grafiikkapiirit jäävät väliin

08.01.2018 11:02 | Muropaketin toimitus

AMD:n suunnitelman mukaan työpöytäkäyttöön tarkoitetuille Vega-grafiikkapiireille ei ole luvassa päivitystä tänä vuonna. Vega-arkkitehtuuria hyödyntävien piirien päivitetty versio suunnataan koneoppimiseen.

CES-messujen yhteydessä pitämässään tilaisuudessa AMD valotti prosessoreiden lisäksi myös grafiikkapiirien tulevaisuuden näkymiä. Hienoiseksi yllätykseksi voitaneen laskea se, että Vega-arkkitehtuurin grafiikkapiirit eivät saa odotettua päivitystä 12 nanometrin valmistustekniikkaan. Vega-arkkitehtuuri saa kyllä valmistustekniikkapäivityksen tänä vuonna, mutta kuluttajamarkkinoille ei ole luvassa tuotteita. Päivitetyt Vega-arkkitehtuurin grafiikkapiirit suunnataan koneoppimiseen. Oletettavasti lopputuote julkaistaan Radeon Instict -tuotesarjaan.

Navi-arkkitehtuurin suhteen ei ole merkittäviä uutisia. Navin julkaisun aikataulu on yhä vuodessa 2019. Navin seuraajaa voi odotella saapuvaksi vuoden 2020. Tuolloin odotettavissa on päivitetty versio seitsemän nanometrin tekniikalla valmistettavasta grafiikkapiiristä.

AMD:n suunnitelman perusteella työpöytäkäyttäjät saavat siis odotella seuraavaa näytönohjainsukupolvea aina vuoteen 2019 saakka.