Uusimmat

AMD esitteli virtuaalilasien käyttökokemusta parantavan LiquidVR:n

04.03.2015 08:21 Petrus Laine

AMD on esitellyt Game Developers Conference -tapahtumassa LiquidVR:n. Virtuaalilasien toiminnan parantamiseen keskittyvä LiquidVR tähtää kolmeen tavoitteeseen: mukavuuteen, yhteensopivuuteen ja mukaansatempaavaan sisältöön.

Mukavaan VR-kokemukseen kuuluvat matalat latenssit ja pään asennon tarkka seuranta. Näitä varten AMD on kehittänyt Latest Data Latch- ja Asynchronous Shaders -teknologiat. Asynchronous Shaders -teknologia käyttää hyväkseen GCN-arkkitehtuurin Asynchronous Compute Engine -yksiköitä (ACE) virtuaalitodellisuuteen liittyvien tehtävien rinnakkaistamiseen itse renderöinnin kanssa. Lisäksi teknologia mahdollistaa ns. time warping -teknologian käytön, eli jo renderöidyn kuvan muokkaamisen varjostimilla uusimpien pään liikkeiden mukaan. Latest Data Latch -teknologia puolestaan on vastuussa pään viimeisimpien liikkeiden rekisteröinnistä. Pään asennon mukaan kuvia muokkaavia asynkronisia varjostimia voidaan ajaa samanaikaisesti, kun seuraavaa kuvaa ollaan jo renderöimässä. Yhdessä teknologiat mahdollistavat havaitun latenssin pienentämisen minimiin.

Kolmas AMD:n esittelemistä uusista teknologioista on Affinity Multi-GPU, joka on tarkoitettu kokoonpanoille, joissa on kaksi näytönohjainta. Affinity Multi-GPU:n myötä kumpikin näytönohjain renderöi vain toisen silmän näkemää näkymää, joka vähentää latenssia AFR-metodiin (Alternate Frame Rendering, Vuorottaisten ruutujen renderöinti) verrattuna. Lisäksi sen luvataan vähentävän prosessorikuormitusta. AMD:n mukaan teknologian lisääminen peliin käy helposti.

Kolmas uusi teknologia on Direct-to-Display. Direct-to-Display ohittaa käyttöjärjestelmän täysin ja yksinkertaistaa virtuaalilasien käyttöä. Virtuaalilasien käyttö ei vaikuta työpöytään tai sen asetuksiin, eikä käyttöjärjestelmän VR-tuella ole merkitystä, vaan näytönohjain lähettää tarvittavan kuvasignaalin suoraan virtuaalilaseille.Teknologian kerrotaan toimivan useiden valmistajien virtuaalilaseilla.

AnandTech, AMD’s LiquidVR Announced: AMD Gets Expanded VR Headset Functionality