Uusimmat

AMD järjestää julkaisutilaisuuden Computex-messuilla, livelähetys netissä

20.05.2016 15:10 Petrus Laine

Lisa Su

AMD on kertonut pitävänsä julkaisutilaisuuden Computex-messuilla 1. kesäkuuta. Julkaisutilaisuus tulee katsottavaksi livenä netin välityksellä. Tapahtuma alkaa kello 18.00 Suomen aikaa. Paikalla tulevat olemaan AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su, Computing and Graphics Groupin johtaja Jim Anderson sekä Radeon Technology Groupin johtaja Raja Koduri.

AMD kertoo suoraan lehdistötiedotteessa, että se tulee julkaisemaan tilaisuudessa 7. sukupolven APU-piirinsä. Uuden sukupolven APU-piirit eli Bristol Ridge ja Stoney Ridge perustuvat Carrizo-arkkitehtuuriin, mutta aiemmista Carrizoista poiketen ne käyttävät DDR4-muisteja.

7. sukupolven APU-piirit tulevat saataville ilmeisesti välittömästi myös kannettavissa, sillä malesialainen kauppa on jo ehtinyt listata sivuilleen Acerin kannettavan varustettuna kaksiytimisellä A9-9410-APU-piirillä ja 4 Gt:lla DDR4-muistia.

Lehdistötiedotteessa mainitaan myös Polaris-arkkitehtuuri, mutta sen kohdalla puhutaan vain päivityksestä tilanteeseen. Käytetty sanamuoto vihjaa, ettei AMD tulisi julkaisemaan näytönohjaimia Computexissa huolimatta useista sen puolesta puhuvista huhuista. Virallisesti AMD on ilmoittanut, että Polaris-näytönohjaimet julkaistaan vuoden puolivälin tienoilla, ja että niitä käyttäviä kannettavia tulee saataville viimeistään kouluun paluun sesonkimyynteihin.