Uusimmat

AMD julkaisi 7. sukupolven APU-piirit kannettaville

01.06.2016 05:46 Petrus Laine

AMD 7. APU-sukupolvi

AMD on julkaissut Computex 2016 -messuilla 7. sukupolven APU-piirinsä. AMD:n uudet APU-piirit perustuvat Bristol Ridge -arkkitehtuuriin, eli viilattuun Carrizo-arkkitehtuuriin, sekä edullisimpien mallien kohdalla uuteen Stoney Ridge -arkkitehtuuriin. 7. sukupolven APU-piirit tulevat saataville mobiilipuolella FX-, A12-, A10-, A9-, A6- ja E2-brändättyinä. AMD ei kertonut vielä työpöytäpuolen Bristol Ridge -APU-piirien aikataulua tai teknisiä tietoja.

7. sukupolven APU-piirien prosessoriytimet perustuvat Excavator-arkkitehtuuriin ja grafiikkaohjain 3. sukupolven GCN-arkkitehtuuriin. APU-piireissä on maksimissaan kaksi Excavator-moduulia, jotka näkyvät neljänä prosessoriytimenä, ja 8 Compute Unit -yksikköä, eli 512 stream-prosessoria. Huippumalli FX-9830P:n kohdalla prosessoriytimet toimivat maksimissaan 3,7 GHz:n ja grafiikkaohjain maksimissaan 900 MHz:n kellotaajuudella, kun APU-piirin TDP-arvoksi on asetettu 35 wattia. Voit tarkastaa eri mallien tarkemmat tiedot alla olevasta taulukosta.

AMD Bristol Ridge -mobiiliprosessorit

Bristol Ridge- ja Stoney Ridge -APU-piirit tukevat DDR3- ja DDR4-muisteja. Virallisesti korkein tuettu muistinopeus on DDR4-2400. APU-piireistä löytyy tuki HEVC- eli H.265-videokoodekille, 12 PCI Express 3.0 -kaistaa ja tuki kolmelle yhtäaikaiselle näytölle. Mukana on myös tuttuun tapaan ARM-pohjainen AMD Secure Processor.