UUSIMMAT

AMD julkaisi maksullisen Enmotus FuzeDrive -teknologian Ryzen-kokoonpanoille

17.01.2018 17:25 Muropaketin toimitus

AMD:n juuri julkaisema Enmotus FuzeDrive on optimointityökalu, jonka avulla latausaikoja saa pienennettyä. Ohjelma ei kuitenkaan ole ilmainen.

AMD on kehittänyt Enmotus-yhtiön kanssa FuzeDrive-teknologian, jota voi pitää AMD:n vastineena Intelin Optane-teknologialle. Intelistä poiketen AMD:n tarjoama ratkaisu on ohjelmistopohjainen.

FuzeDrive-Ohjelmisto niputtaa keskusmuistin, kiintolevyt ja SSD-asemat yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi ja analysoi kokoonpanon käyttöä. Tämän perusteella se suorittaa optimoinnin, minkä kerrotaan heijastuvan latausaikoihin. AMD:n testikokoonpanolla tietokoneen käynnistysaika työpöydälle parani 72 prosenttia. Latausaikojen voi odottaa lyhenevän dramaattisesti esimerksiksi Adoben kuvankäsittelyohjelmissa. Latausaikoihin on odotettavissa parannus myös peleissä.

Enmotus FuzeDrive tukee tällä hetkellä AMD:n B350-, X370- ja X399-piirisarjoja. Piirisarjojen mukaisesti tuettuna ovat kaikki Ryzen-sarjan prosessorit kattaen myös Ryzen Threadripper-mallit. Käyttöjärjestelmätuki on tällä hetkellä rajattuna ainoastaan Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Enmotus FuzeDrive -ohjelma on saatavilla 19,99 dollarin (noin 16,5 euroa) hintaan. Tarkemmat tiedot yhteensopivuuksista ja asetuksista löytyy täältä.