Uusimmat

AMD julkaisi Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.8.1 -näytönohjainajurit

06.08.2020 12:45 Muropaketin toimitus

Uudet ajurit lisäävät tuen kolmelle pelille. Lisäksi luvassa on bugien korjauksia.

Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.8.1 -näytönohjainajurit ovat elokuun ensimmäiset ajurit AMD:ltä. Uusien ajureiden myötä tuen saavat Grounded-, Hyper Scape- ja Horizon Zero Dawn Complete Edition for PC -pelit. Ajurit lupailevat myös suorituskykyparannusta Grounded-peliin. Uusimmilla ajureilla ruudunpäivitys nousi yhdeksän prosenttia, kun näytönohjaimena oli Radeon RX 5700 XT. Verrokkiajureina toimivat heinäkuun toiset ajurit (20.7.2).

Korjattujen bugien joukosta löytyy muun muassa bugi, jonka vuoksi striimaus- tai tallennustoiminnot eivät toimineet Windows 7 -järjestelmissä, kun käytössä oli Radeon RX 5000 -sarjan näytönohjain.

Ajurit korjaavat myös bugin, joka aiheutti Radeon Software -ohjelman kaatuilua tai jäätymistä, kun järjestelmä herätettiin lepotilasta. Ongelma ilmeni niillä käyttäjillä, jotka olivat liittyneet AMD User Experience -ohjelmaan.

Korjaus luvataan myös bugille, joka aiheutti ruudun virkistystaajuuden lukittumista satunnaiselle taajuudelle aiheuttaen tökkimistä. Kyseinen ongelma ilmeni, kun Radeon FreeSync oli päällä ja käyttäjä vaihtoi tehtäväikkunasta toiseen tai ikkunaa näytöltä toiseen.

Tuttuun tapaan uusimmat ajurit saa päivitettyä Radeon Software -ohjelman kautta. Vaihtoehtoisesti asennuspaketin pääsee lataamaan täältä. Samalla sivulla on listaus tunnetuista, mutta vielä ratkaisemattomista ongelmista.