UUSIMMAT

AMD julkaisi Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.1.1 -näytönohjainajurit

26.01.2021 08:40 Muropaketin toimitus

Uudet näytönohjainajurit lisäävät tuen Hitman 3- ja Quake II RTX -peleille. Hitman 3 -peliin on luvassa myös suorituskykyoptimointeja.

AMD julkaisi vuoden 2021 ensimmäiset näytönohjainajurit. Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.1.1 -ajurit ovat nimetty vielä edellisen vuoden nimeämiskäytännön mukaan. Tavaksi muodostunut ajureiden suurpäivitys antaa vielä odottaa tai sitten käytäntö on saanut väistyä.

Uudet ajurit lisäävät tuen vasta julkaistulle Hitman 3 -pelille ja samalla lupaillaan myös suorituskykyparannusta. AMD:n testien mukaan uusimmat ajurit tarjoavat parhaillaan 10 prosentin parannuksen suorituskyvyssä 4K-resoluutiolla ja Ultra-kuvanlaatuasetuksilla, kun näytönohjaimena on Radeon RX 6800 XT. Verrokkina testauksessa on käytetty joulukuussa julkaistuja 20.12.1 version ajureita. Tuen saa myöskin Quake II RTX -peli.

Ajurit lupaavat korjauksia erinäisiin bugeihin. Korjaus saadaan muun muassa bugiin, jossa RDNA-arkkitehtuuriin perustuvilla näytönohjaimilla Radeon Software -ohjelmalla määritetty anisotrooppisen suodatuksen asetus ei pysynyt päällä DirectX 9 -rajapintaa käyttävissä peleissä. Ajurit korjaavat DOOM Eternal -pelissä havaitun kaatuilun, jota ilmeni, kun Steam Overlay -peittokuva oli avattuna. Korjauksen saa myöskin bugi, jossa Radeon Software -asennusohjelma ilmoitti väärän julkaisupäivämäärän asennettaville ajureille.

Uusimmat näytönohjainajurit saa päivitettyä Radeon Software -ohjelman kautta. Vaihtoehtoisesti asennuspaketin pääsee lataamaan täältä. Samalla sivulla on listattuna kaikki tunnetut, mutta korjaamattomat viat sekä täydellinen listaus korjatuista bugeista.