AMD julkaisi Radeon Software Adrenalin Edition 17.12.1 -näytönohjainajurit

13.12.2017 16:36 Muropaketin toimitus

AMD:n vuosittaisessa suurpäivityksessä merkittävimmät uudistukset ovat kokonaan uudet toiminteet nimeltään Radeon Overlay ja AMD Link.

Seuraavan vuoden ajan ajurit tunnetaan uusimman ajuripäivityksen myötä nimellä Radeon Software Adrenalin Edition. Nyt julkaistujen ajureiden uutena ominaisuutena on Radeon Overlay, joka lisää peleissä näytön sivuun toiminneikkunan, josta pystyy seuraamaan näytönohjaimen suorituskykyä, reaaliaikaista FPS-lukemaa, aktivoimaan Freesyncin ja käynnistämään Radeon ReLiven avulla streamauksen. Overlayn aktivointi tapahtuu oletuksena painalla näppäinyhdistelmää ALT ja R.

AMD Link on mobiilisovellus, jolla voi seurata kokoonpanonsa näytönohjaimen kellotaajuuksia ja lämpötiloja puhelimesta. Sovellus pitää käyttäjän ajantasalla uutisten muodossa. Sovellus myöskin ilmoittaa käyttäjälle, kun uudet näytönohjainajurit ovat saatavilla. Laiteparin muodostamiseksi tietokoneen ja puhelimen on oltava samassa WiFi-verkossa. AMD Link -sovellus tukee Android- ja iOS -käyttöjärjestelmää.

Ajurit tuovat mukanaan myös pieniä suorituskykyparannuksia tietyissä peleissä. Suurempi huomio on kiinnitetty ajureiden muodostamaan latensseihin, joita on saatu pudotettua aiempaan ajuriversioon nähden. Enhanced Sync -tuki laajenee kattamaan kaikki GCN-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet ja tuki tulee myös Multi-GPU -kokoonpanoille.

Täysimääräinen muutosloki sekä linkit eri käyttöjärjestelmäversioille löytyvät täältä.