Uusimmat

AMD julkaisi uudet 7. sukupolven PRO-APU-piirit yrityskäyttöön

04.10.2016 16:28 Petrus Laine

AMD 7. sukupolven PRO-APU-piirit

AMD julkaisi viime kuussa uudet 7. sukupolven APU-piirit OEM-markkinoille. Nyt ne saavat lisää seuraa markkinoille, kun yhtiö julkaisi uudet 7. sukupolven AMD PRO -APU-piirit.

AMD:n PRO-sarjan APU-piirit on tarkoitettu lähinnä yrityskäyttöön, mutta nyt PRO-nimi on saanut taakseen myös mainossanoja, Performance, Reliability, Opportunity. APU-piirit noudattelevat pääosin OEM-puolelle julkaistujen piirien tuttua linjaa, voit luntata piirien oleellisimmat tekniset tiedot alla olevasta taulukosta. APU-piirien grafiikkaohjaimet ovat 3. sukupolven GCN-arkkitehtuuria, mutta niiden näyttöohjaimet on päivitetty tukemaan mm. HDMI 2.0 -standardia.

AMD PRO -APU-piirien tekniset tiedot

AMD:n mukaan A12-APU-piirit kilpailevat tasaväkisesti Intelin i5-sarjan prosessoreiden kanssa, A10:t i3:n, A8:t Pentiumien ja A6:t Celeronien kanssa. AMD:n mukaan A12-9800 Pro tarjoaa saman yleissuorituskyvyn ja 94 % parempaa graafista suorituskykyä kuin Core i5-6500, ja A10-9700 puolestaan jää yleissuorituskyvyssä pari prosentia jälkeen i3-6100:sta, mutta peittoaa sen grafiikkasuorituskyvyssä 85 prosentilla. Testit on ajettu Futuremarkin PCMark8- ja 3DMark-testisovelluksilla.

AMD PRO & DASH

AMD on tuonut avoimet standardit ja ohjelmat osaksi myös APU-piiriensä uutta ajatusmaailmaa. Yhtiö kilpailee Intelin vPro:ta vastaan avoimella DASH:lla, ja turvaominaisuuksista vastaa tuttuun tapaan yleisten standardien mukainen ARM:n TrustZone. AMD laskee oman alustansa eduksi myös sen, että DASH on saatavilla kaikille 6. ja 7. sukupolven AMD PRO -APU-piireille, kun Intelin vPro on rajoitettu vain tiettyihin Core i5- ja i7-malleihin.

AMD:n 7. sukupolven PRO-APU-piirejä on luvassa heti ainakin HP:lta EliteDesk-sarjan muodossa. Lisää uusista APU-piireistä voit lukea AMD:n lehdistötiedotteesta ja esimerkiksi Tom’s Hardwaren kattavasta artikkelista.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat