AMD julkaisi virallisesti uudet Ryzen Pro- ja Athlon 200GE -prosessorit

07.09.2018 11:28 | Muropaketin toimitus

Yrityskäyttöön suunnattuja prosessoreita AMD julkaisi kolme kappaletta ja niiden ohessa kuluttajille julkaistiin huippuedullinen Athlon 200GE -prosessori.

AMD kasvattaa prosessorivalikoimaansa uusilla malleilla. Yrityksille suunnatut mallit ovat Ryzen 7 Pro 2700X, Ryzen 7 Pro 2700 ja Ryzen 5 Pro 2600. Ryzen Pro -malleissa kellotaajuudet ovat hieman maltillisemmat kuin kuluttajille suunnatuissa vastineissa. Suorituskyvyn lisäksi painotus on tietoturvassa, joka korostuu yritysympäristössä. Ryzen Pro -prosessorit tulevat saataville OEM-valmistajien valmiskokoonpanoihin heidän omien julkaisuaikataulujensa mukaisesti.

Kuluttajat kääntänevät katseensa enemmän AMD Athlon 200GE -prosessoriin. Vaikka prosessorin tiedot ehtivät vuotamaan verkkoon hieman ennen julkaisua, ei se vähennä prosessorin arvoa. Kyseessä on kaksiytiminen SMT-tuella varustettu APU-piiri, josta löytyy Vega-arkkitehtuurin grafiikkapiiri kolmella laskentayksiköllä. Proessorissa on viisi megatavua välimuistia. Prosessorin kellotaajuus on kiinteästi 3,2 gigahertsiä. Prosessorin TDP-arvoksi ilmoitetaan 35 wattia. Prosessorikantana toimii odotetusti AM4. Athlon 200GE -prosessorin toimitukset alkavat 18. syyskuuta. Athlon 200GE -mallin suositushinnaksi on asetettu 55 dollaria. Euroopassa hinta asettunee 50 euron tuntumaan.

AMD:n suunnitelmissa on julkaista Athlon 220GE- ja 240GE -mallit. Noiden mallien tarkemmat speksit vahvistetaan kuluvan vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Oletettavasti luvassa on korkeampia kellotaajuuksia ja mahdollisesti suorituskykyisemmät grafiikkapiirit.