Uusimmat

AMD julkisti FreeSync Premium- ja FreeSync Premium Pro -luokitukset

10.01.2020 17:49 Muropaketin toimitus

Uudet luokitukset tulevat alkuperäisen FreeSync-luokituksen rinnalle. Niissä on alkuperäistä korkeammat vaatimukset näytön ominaisuuksille.

AMD:n CES 2020 -messujen satoon kuuluu myös uusien FreeSync Premium- ja FreeSync Premium Pro -luokitusten julkistus. Käytännössä FreeSync Premium Pro -korvaa aiemman FreeSync 2 HDR -luokituksen. Kokonaan uusi luokitus on FreeSync Premium. Uudet luokitukset tulevat toimimaan alkuperäisen FreeSync-luokituksen rinnalla.

FreeSync-luokituksen vaatimukset ovat repeilemätön ja vilkkumaton kuva. Lisäksi vaatimuksena on alhainen latenssi. FreeSync-luokitukseen yltää AMD:n tietokannan mukaan 545 näyttömallia.

FreeSync Premium -luokituksen vaatimuksina on aiemman tapaan repeilemätön ja vilkkumaton kuva sekä alhainen latenssi. Premium-luokitus vaatii lisäksi vähintään 120 hertsin virkistystaajuuden ja Full HD -resoluution sekä alhaisen ruudunpäivityksen kompensaatio -toiminnon (Low Framerate Compensation), jossa ruudunpäivityksen tippuessa alle näytön tukeman virkistystaajuuden, sama ruutu piirretään useamman kerran, että liike pysyy sujuvana. FreeSync Premium -luokitukseen yltää 356 näyttömallia.

Aiemmin FreeSync 2 HDR -nimellä kulkenut luokitus on siis jatkossa FreeSync Premium Pro. Luokitus edellyttää samat ominaisuudet kuin Premium-luokitus, mutta lisäksi se edellyttää alhaista latenssia SDR- ja HDR-tiloissa. Lisäksi luokitus edellyttää HDR-valmiutta ja tukea peliltä. FreeSync Premium Pro -luokituksen on saanut tähän mennessä 20 näyttömallia.

Oman näytön mahdollisen FreeSync-luokituksen pääsee tarkastamaan täältä.