AMD kertoi uudesta Vega-arkkitehtuurista ennen näytönohjaimien esittelyä

05.01.2017 16:00 | Muropaketin toimitus | 6

AMD esittelee tänään uusia Vega-arkkitehtuurin perustuvia näytönohjaimia CES-messuilla. Yhtiö kertoi uudesta arkkitehtuurista hieman yksityiskohtia jo ennakolta.

AMD sanoo uuden Vega-grafiikkapiiriarkkitehtuurin muistia maailman parhaiten skaalautuvaksi. Yhtiön mukaan juuri muistin määrän ja tehokkuuden kehitys on jäänyt grafiikkaprosessoinnissa jälkeen. Vegaan kuuluu suuremmalla tiedonsiirtoväylällä varusteltu välimuisti ja uusi HBM2-näytönohjainmuisti. HBM2 tarjoaa edeltäjäänsä verrattuna tuplasti tiedonsiirtokaistaa ja kahdeksan kertaa enemmän kapasiteettia klusteria kohden.

Geometriaa laskevissa yksiköissä on siirrytty yksinkertaiseen työjärjestykseen, jossa työskentely tehostuu yli kaksinkertaisesti kellojaksoa kohden. Varjostinyksiköiden laskennan työjärjestys on myös paremmin sovelluskehittäjien optimoitavissa.

Arkkitehtuurin uudesta välimuistiohjaimesta löytyy grafiikkaprosesseille 512 teratavun laajuinen virtuaalinen välimuisti. Arkkitehtuurin uudenlainen NCU-laskentayksikkö pystyy 512:een kahdeksan bitin laskentaoperaatioon kellojakson aikana.

Uusi laskentayksikkö on optimoitu vanhaa arkkitehtuuria huomattavasti suuremmille kellotaajuuksille ja isommalle määrälle laskentaoperaatioita kellojaksoa kohden. Laskenta- ja pixelimoottoria tehostavat pintamuotoja tehokkaammin optimoivat HiZ- ja FastZ-teknologiat sekä uusittu ja tehokkaampi värien ja tekstuurien kompressointi.

Keskustelu

Ero kuin yöllä ja päivällä kun vertaa tätä ja naapurisivuston uutista.

Yrittäkää nyt edes. Ihme, kun ette suoraan IO-techistä kopioi näitä…

No, kunhan useampi luotettava kolmas osapuoli pääsee ajelemään kattavat testit noilla, niin näkee onnistuiko amd tälläkertaa vai ryssikö taas hommat, niinkuin on tehnyt nyt GPU puolellakin monta kertaa peräkkäin. Sille, mitä amd itse noista sanoo mainospuheissaan ei toinna antaa oikein mitään arvoa.

Amd:llä sentään osataan käyttää asynkronisia varjostima hyväksi dx12:ssa. Eron vieläpä huomaa, kun halvempikin kortti miltei höykyttää Nvidian paria lippulaivakorttia upouusissa peleissä. Uusin deus exi on aika hyvä esimerkki missä edullinen AMD:n kortti on luvattoman lähellä kallista yberkorttia, jonka omistaja on maksanut itsensä kipeäksi.

evntr

"512 teratavun laajuinen virtuaalinen välimuisti"
:D

:)

[​IMG]
Ensimmäisen nuottijulkaisun kansi. Kannessa slaavittaren ja sotilaan kuvateksti: Slaavittaen jäähyväiset – uusin marssi Balkanin tapahtumiin liittyen. Omistetaan kaikilla slaavilaisilla naisille. Agapkinin sävellys.
Musiikkinäyte

Slaavittaren jäähyväiset

VALIKKO

0:00
Kappaleen instrumentaalinen versio Yhdysvaltain rannikkovartioston sotilassoittokunnan esittämänä.
Äänitiedostojen kuunteluohjeet

Slaavittaren jäähyväiset (ven. Прощание славянки, Proštšanie slavjanki) on venäläinen marssi, jonka sävelsi Tamboviin 1912–1913 sijoitetun 7. täydennysratsuväkirykmentin esikuntatrumpetisti Vasili Ivanovitš Agapkin (1884–1964) sotilasvaskipuhallinorkesterille. Instrumentaalisävelmästä tuli suosittu jo ensimmäisen Balkanin sodan aikana. Laulun sanoissa kerrotaan sotaan junalla lähtevistä sotilaista ja heille jäähyväisiä asemalla jättävistä slaavittarista. Sävelmästä tuli suosittu Venäjän keisarikunnan ja venäläisyyden vertauskuva. Sävellyksen levytti ensimmäistä kertaa Ekstrafon ven."Экстрафон kesällä 1915 Kiovassa.lähde?

Suomessa tunnettu työväenlaulu Vapaa Venäjä on tehty samaan säveleen.

Laulun uskotaan perustuvan Venäjän–Japanin sodan aikaiseen kiellettyyn lauluun Ah, miksi meidät värvättiin sotilaiksi (ven.Ах, зачем нас забрили в солдаты, Ah, zatšem nas zabrili v soldaty).lähde?Sävelmässä oli kaksi osaa. Agapkin vei työnsä sotilaskapellimestari, säveltäjälle ja sovittajalle, Jakov Borodinille, jota sävellys miellytti. Yhdessä Agapkin ja Borodov tekivät sävelmään kolmannenkin osan.

Laulu on marssin muotoinen jäähyväislaulu, mutta siihen on sävelletty tätä poliittisempiakin sanoituksia, jotka korostavat Venäjän voimaa.

Yksi tällainen on irkutskilaisen A. Mingalevan versio.[1][2]

Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinia tervehdittiin maaliskuussa 2001 Soulissa Venäjän federaation ja Korean tasavallan kansallishymnien jälkeen kolmanneksi Slaavittaren jäähyväisillä. Sävelmästä on uusin sanoituksin Sergei Bodrovin 1996 ilmestyneen sodanvastaisen Kaukasuksen vanki -nimisen elokuvan teemasävelmä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Siirry ylös↑http://www.stanford.edu/class/slavgen194a/audio/proshchanie_slavianki2.htm
  2. Siirry ylös↑

Luokat:

Navigointivalikko

Haku

Osallistuminen

Työkalut

Tulosta tai vie

Muilla kielillä

Muokkaa linkkejä

  • [​IMG]
  • [​IMG]

Muropaketin uusimmat