AMD lainaa käyttäjille Athlon-prosessoreita B450- ja X470 -piirisarjan emolevyjen Ryzen-päivitystä varten

16.07.2019 10:45 | Muropaketin toimitus

Vanhemmat B450- ja X470-piirisarjalliset emolevyt tarvitsevat BIOS-päivityksen, jotta ne ovat yhteensopivia tuoreen Ryzen 3000 -sarjan prosessorien kanssa. Niille käyttäjille jotka eivät saa BIOSia mitenkään muuten päivitettyä, AMD lainaa 10 päiväksi ilmaisen päivityskitin johon sisältyy Athlon-prosessori.

Heinäkuun alussa julkaistujen, kolmannen sukupolven AMD Ryzen -prosessoreiden liikkeellelähtö on sujunut pääosin hyvin, mutta soraääniäkin kuuluu. Yksi pulmista on käyttäjiltä unohtuneet BIOS-päivitykset, jollaisen tarvitsevat esimerkiksi B450- ja X470-piirisarjalliset emolevyt ennen uuden prosessorin asentamista. Jos BIOS jää päivittämättä, ei uusi kokoonpano välttämättä enää käynnisty uudella prosessorilla, eikä päivitystä voi tehdä.

Yleensä BIOS-päivitykset ladataan emolevyvalmistajan tai jälleenmyyjän sivuilta. Jos päivitys on jäänyt tekemättä, onnistuu se vaihtamalla hetkeksi takaisin vanhaan prosessoriin jotta kokoonpanon saa käyntiin. Jotkut emolevyt tukevat ”USB BIOS Flashback” -toimintoa, joka ei välttämättä vaadi edes prosessorin paikallaanoloa. Joskus valmistajalta saattaa ongelmatapauksissa saada uuden emolevyn. Jos mikään muu ei tepsi, tulee AMD apuun.

AMD tarjoaa käyttäjille apua ilmaisen päivityskitin muodossa. Päivityskitti sisältää AMD Athlon 200GE -prosessorin ja prosessoricoolerin, joilla laitteiston saa käynnistettyä ja BIOS-päivityksen asennettua.

Helpolla päivityskittiä ei saa. Palautusnumeroa (RMA) anotaan takuupyyntölomakkeella, johon tulee syöttää tarkat tiedot hankitusta prosessorista ja emolevystä sekä ostokuitti. Lisäksi vaaditaan yhteenveto tai kopio emolevyvalmistajan kanssa käydystä keskustelusta, josta käy ilmi miksi päivitys ei heidän kauttaan onnistu. Päivityskitti pitää palauttaa kymmenen työpäivän kuluessa.