AMD lipsautti: Ryzenit kauppoihin viimeistään maaliskuun alussa

11.01.2017 21:03 | Muropaketin toimitus

AMD:n Ryzen-prosessoreista ehti paljastua yhtä jos toistakin tietoa ennen niiden virallista julkistusta. Silti tarkkaa tietoa siitä, milloin uutuuksia saa kaupan hyllyltä, ei ole vielä tihkunut sen enempää virallisista kuin epävirallisistakaan kanavista. Yritys on ainoastaan suostunut kertomaan, että julkaisuajankohtana on vuoden 2017 ensimmäinen neljännes.

Game Developers Conferencen ohjelmasta on kuitenkin paljastunut pieni lipsaus, josta voi päätellä jotakin. Yksi tilaisuuden sessioista on AMD:n järjestämä luento koodin optimoinnista Ryzen-prosessoreille. AnandTech hoksasi luennon sisältöä kuvaavasta tekstistä yksityiskohdan, jossa viitattiin ”äskettäin myyntiin tulleisiin Ryzen-prosessoreihin”. GDC alkaa helmikuun 27. päivänä ja päättyy maaliskuun kolmantena.

AMD on toistaiseksi demonnut vain Ryzen-malliston järeämmän pään kahdeksanytimisiä prosessoreita. Malliston kevyempään päähän sijoittuvien prosessorien tehosta ei ole vielä muuta todistetta kuin joitakin teknisiä speksejä. Ryzenien lopullisia hintatietojakaan AMD ei ole vielä suostunut paljastamaan.