AMD lupailee ajuripäivityksellään jopa 70 prosentin teholisää peleihin

12.01.2022 22:04 | Muropaketin toimitus

AMD julkisti CES-messuilla Radeon Super Resolution (RSR) -skaalausteknologian, jota tuetaan tuhansissa peleissä. AMD lupasi tekniikan tuovan ison suorituskykyparannuksen.

AMD lupaa jopa 70 prosentin lisän suorituskykyyn peleihin, jotka toimivat Radeon Super Resolutionilla – ja tällaisia pelejä on tuhansia. AMD:n julkaisemalla videolla yritys esitteli tekniikkaa skaalaamalla pelin alkuperäisestä 1440p:stä 4K:ksi. Aiemmin AMD on myös osoittanut 55 prosentin suorituskykyparannuksen Warframessa 4K-tilassa.

Radeon Super Resolution -tekniikka on rakennettu FidelityFX Super Resolutionin pohjalta. RSR:ssä on ajuritason tuki, joten kehittäjien ei tarvitse lisätä tukea peleihinsä.

Radeon Super Resolution (RSR) käyttää samaa algoritmia kuin AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) -teknologia. RSR tarjoaa laajalti samoja tuloksia. Jos RSR:n haluaa kytkeä päälle, se onnistuu AMD:n ajuriohjelmistosta, jonka jälkeen pelin resoluutiota voi laskea haluamalleen tasolle liiemmin kuvanlaatua menettämättä.

Tekniikkaa voivat hyödyntää ainakin AMD Radeon RX 5000- ja Radeon RX 6000 -sarjojen -näytönohjaimet. Päivitys on tulossa Radeon Software: Adrenalin Edition -ajureihin vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.