Uusimmat

AMD otti kantaa X570- ja B550 -piirisarjallisten emolevyjen USB-ongelmiin

22.02.2021 13:05 Muropaketin toimitus

Internetissä on raportoitu jo hetken aikaa AMD:n X570- ja B550-piirisarjallisten emolevyjen USB-ongelmista. Asia päätyi keskusteluun myös Reddit-palveluun, jolloin AMD lopulta kommentoi.

Käyttäjät ovat kertoneet erikoisista kytkentäongelmista USB-liittimissä. Useilla on ollut pulmanaan näppäimistön toimimattomuus 5-10 sekunnin ajan aina muutaman minuutin välein. Jotkut ovat valittaneet hiiren hidastelevan ja osa puolestaan kertoo äänikorttien rätisevän ja särkevän. Ilmeisesti USB-ongelma on jollain ilveellä vaikuttanut joissain tapauksissa jopa prosessoricoolereiden toimintaan.

Omituisen asiasta tekee se, että vaikka X570 ja B550 ovat olleet markkinoilla jo pitkään ja ensimmäisiä ensimmäisiä vikaraportteja alkoi ilmaantua yli vuosi sitten, ongelmat ovat käyttäjien raportointien perusteella lisääntyneet erityisesti muutaman viime kuukauden aikana.

Ilmeisesti ainakin yksi yhdistävä tekijä on ollut järjestelmiin asennetut Nvidia GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimet. Ongelmia on silti vanhempiakin Nvidian näytönohjaimia käyttävissä kokoonpanoissa.

Joitakin ratkaisuja ongelmiin on löytynyt. BIOS-piiristä voi yrittää kytkeä pois päältä c-state-asetukset, ja jos se ei toimi, BIOSista kannatta kokeilla siirtyä PCIe 4.0 -tuesta PCIe 3.0 -tukeen. Lisäksi kannattaa kokeilla kytkeä pois päältä kaikki käyttämättömät USB-portit.

Nämäkään keinot eivät kuitenkaan ole auttaneet tehokäyttäjien kokoonpanoihin. Tällainen tehokäyttäjä voisi olla esimerkiksi suoratoistaja, jolla on käytössään videokaappauskortti, mikrofoni, nettikamera tai muita tarvitsemiaan laitteita.

AMD kommentoi, että he haluaisivat käyttäjien raportoivan ongelmistaan AMD:n nettisivulla. He aikovat myös itse ottaa yhteyttä joihinkin ihmisiin, jotka ovat kertoneet ongelmistaan Redditissä.

Muropaketin uusimmat