Uusimmat

AMD paljasti ajatuksiaan Mantlen tulevaisuudesta

02.03.2015 20:09 Petrus Laine

AMD on julkaissut blogipostauksen Mantlen tulevaisuuden tiimoilta. Mantle-rajapinta oli tarkoitus avata kaikille avoimeksi viime vuoden puolella, mutta tämä suunnitelma jäi toteutumatta.

Blogipostauksen mukaan Mantlen ohjelmistokehityspakettia (SDK) ei tulla alkuperäissuunnitelmista poiketen julkaisemaan julkisena lainkaan. Sen sijasta AMD tulee julkaisemaan 450-sivuisen ohjelmointimanuaalin ja rajapinnan muut tiedot julkisesti myöhemmin tämän kuun aikana.

AMD tulee jatkossakin tukemaan yhtiön pelinkehittäjäpartnereiden Mantle-projekteja. Yhtiö tiedostaa, ettei rajapinta voi vain seistä paikallaan, ja AMD tuleekin käyttämään Mantlea jatkossa rajapintojen ja graafisten ominaisuuksien kehitys- ja innovointialustana partnereilleen, jotka tarvitsevat heille sovitettuja ominaisuuksia. Mantlen ominaisuuksia kaipaaville pelinkehittäjille yhtiö kuitenkin suosittelee DirectX 12 ja GLnext-rajapintoihin tutustumista.

AMD tiedostaa, että Mantlesta käytetyn ”avoin”-termin merkityksen on oltava nykyistä laajempi. Yhtiö tulee kertomaan lisää asian tiimoilta GDC-messuilla kuluvan viikon torstaina.

AMD Gaming, On APIs and the future of Mantle