UUSIMMAT

AMD Ryzen 6000 ”Rembrandt” -APU-suorittimista lisää huhuja

10.05.2021 13:22 | Muropaketin toimitus

AMD:lta on tulossa suorittimen ja yhdysrakenteisen näytönohjaimen yhdistävia Ryzen 6000 APU-suorittimia. Niistä on nyt vuotanut uusia tietoja.

Tunnettu vuotaja ExecutableFix väittää, että Rembrandt-koodinimelliset Ryzen 6000 -suorittimet ovat ainoa tuotekategoria, joka tarjoaa Zen 3+ -arkkitehtuurin. Kyseinen arkkitehtuuri on valmistettu 6 nanometrin viivanleveydellä, joka tarjoaa enemmän tehoa vähemmällä virrankulutuksella. Suorittimissa on PCIe Gen 4- ja LPDDR5/DDR5 -tuki. Prosessorikannan odotetaan olevan AM5.

Rembrandt-suorittimissa lienee RDNA 2 -arkkitehtuuriin perustuva Navi 2 -näytönohjain, jossa on 12 laskentayksikköä ja 768 Stream-prosessoria. Suorittimien tapaan näytönohjaimien kellotaajuuksien uskotaan olevan nousussa.

Zen 3+ ei ole uusi arkkitehtuuri vaan se on sama tuttu Zen 3, jonka toimintaa on optimoitu ja kellotaajuuksia nostettu. Zen 3+ piti tulla myös pöytäkoneisiin tarkoitettuihin suorittimiin, mutta tiettävästi AMD on luopunut tästä ajatuksesta.

Tulevat suorittimet tarjoavat myös CVML (Compute Vision & Machine Learning) -teknologian. Tämä mahdollistaa paremman suorituskyvyn tekoälysovellutuksissa.

Muropaketin uusimmat