Uusimmat

AMD vahvisti: Navi-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain julkaistaan kolmannella vuosineljänneksellä

02.05.2019 11:23 Muropaketin toimitus

AMD roadmap

AMD:n Navi-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet saadaan markkinoille heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana. Rome-koodinimelliset Zen 2 -mikroarkkitehtuuriin perustuvat Epyc-palvelinprosessorit julkaistaan myös kolmannella vuosineljänneksellä.

AMD vahvisti ensimmäisen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä pidetyssä konferenssipuhelussa julkaisusuunnitelmansa seuraaville kuukausille. Puhelun kiinnostavinta antia oli Navi-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten julkaisu kolmannella vuosineljänneksellä. Samalla vahvistettiin myös se, että näytönohjaimet tullaan hinnoittelemaan helmikuussa julkaistua Radeon VII -näytönohjainta halvemmiksi. Tarkempaa tietoa näytönohjainmallien määrästä ei vielä paljastettu.

Samassa puhelussa vahvistettiin myös Rome-koodinimellisten Epyc-palvelinprosessorien julkaisu. Se tapahtuu niin ikään kolmannella vuosineljänneksellä. Työpöytäkäyttöön suunnattujen kolmannen sukupolven Ryzen-prosessoreiden julkaisun on määrä tapahtua vielä kesän aikana.

Julkaisuajankohta vahvistaa sitä ajatusta, että Navi-arkkitehtuurin näytönohjaimet esitellään tämän kuun lopussa alkavilla Computex-messuilla. Oletettavasti ennen sitä tullaan näkemään vielä reilusti huhuja ja vuotoja.