AMD vilautti Fiji-grafiikkapiiriä Computexissa, julkaistaan 16. kesäkuuta

03.06.2015 10:54 | Sampsa Kurri

Kuva: PC Watch Japan

AMD on esitellyt tänään Computex 2015 -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uutta Fiji-koodinimellistä grafiikkapiiriä, joka on varustettu HBM-muisteilla (High Bandwidth Memory). Samalla yritys vahvisti, että näytönohjain julkaistaan virallisesti 16. kesäkuuta E3-tapahtumassa Los Angelesissa, mutta myynti alkaa vasta myöhempänä ajankohtana.

Tarkempia yksityiskohtia ei vielä paljastettu, mutta AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su esitteli lehdistölle Fiji-grafiikkapiiriä, jonka kanssa samalle alustalle integroituja yhden gigatavun HBM-muistipiirejä on neljä kappaletta, joten näyttömuistia on yhteensä neljä gigatavua.

Muropaketti osallistuu 16. kesäkuuta Euroopassa järjestettävään AMD:n lehdistötilaisuuteen ja raportoi uutuudesta heti tuoreeltaan.

Nordichardware, AMD’s CEO Lisa Su showcases Fiji at Computex and confirms launch date (Google Translate)

 

Huhut Computexista

AMD on esitellyt Computexissa lehdistölle uutta nestekierrolla jäähdytettyä ”Fiji”-näytönohjainta suljettujen ovien takana. Raporttien mukaan näytönohjain on n. 17 cm pitkä ja varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

Huhu 1:

  • Ensimmäisenä markkinoille julkaistaan suorituskykyisempi Fiji XT -versio grafiikkapiiristä, johon perustuvan näytönohjaimen mallinimeksi tulee Radeon R9 Fury X. Kyseessä on jo aikaisemmissa vuotokuvissa nähty nestekierrolla jäähdytetty lippulaivamalli.

Huhu 2:

  • TSMC:n 28 nanometrin prosessilla valmistettavan Fiji-grafiikkapiirin tuotannon kanssa on saanto-ongelmia. Tämän seurauksena myyntiin tulee aluksi vain AMD:n omaan referenssisuunnitteluun perustuva nestejäähdytetty malli. Pykälän tehottomampi Fiji Pro -grafiikkapiiri ja siihen perustuvat näytönohjainvalmistajien omiin suunnitelmiin perustuvat mallit julkaistaan vasta myöhemmin.

Huhu 3:

  • Fijin suorituskyky on vielä täysi arvoitus, mutta huhut kertovat sen kilpailevan maanantaina julkaistun GeForce GTX 980 Ti:n kanssa.

Huhu 4:

  • Radeon R9 Fury X:n veroton suositushinta Yhdysvalloissa olisi 849 dollaria.

 

Sweclockers, Fiji XT behind closed doors (Google Translate)

Sweclockers, AMD Radeon ”Fiji” positioned against the GeForce GTX 980 Ti

Muropaketin uusimmat