UUSIMMAT

AMD Zen 3 -sukupolven prosessoreita on heikosti saatavilla – AMD:n Frank Azor puolustautui syytöstä vastaan

10.11.2020 17:08 | Muropaketin toimitus

Monet ovat toistaiseksi jääneet vaille haluamaansa Ryzen 5000 -sarjan suoritinta, sillä varastot ovat tyhjät. Tämän myötä julkaisua on jo ehditty syyttää ”tapahtuneeksi paperilla”.

Eräs VR-kehittäjä viestitteli Twitterissä syyskuussa lyövänsä kymmenen dollaria vetoa siitä, että myös AMD:n julkaisu tapahtuu vain paperilla – viitaten Nvidian ongelmiin GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaintensa kanssa. AMD:n johtoportaassa työskentelevä Frank Azor vastasi tuolloin, että odottaa malttamattomana tuota kymmentä dollaria.

Toinen Twitter-käyttäjä kaivoi nyt tuon viestiketjun esiin ja sanoi Ryzen 5900X -suorittimen julkaisun tapahtuneen vain paperilla.

– On iso ero paperijulkaisun ja sen välillä, kun tuotteita toimitetaan tonneittain mutta kysyntä ylittää tarjonnan, Azor puolustautui.

PC Gamerin mukaan paperijulkaisulla tarkoitetaan sellaista tuotejulkaisua, jolloin kauppoihin tuodaan vain pieni määrä tuotteita sellaisella taka-ajatuksella, että voidaan sanoa tuotteen olleen julkaistu. Taka-ajatuksena voi joskus olla myös se, että saadaan suorituskykyvoitto kilpailijoiden nykyisistä tuotteista – oli omia tuotteita sitten sillä hetkellä oikeasti saatavilla vai ei.

Azor mainitsi myös, että AMD aikoo analysoida viime aikojen tuotejulkistuksia ja niiden sujuvuutta sekä oppia niistä Radeon RX 6000 -näytönohjainten julkaisua varten. Ryzen 5600X -suorittimia näyttäisi olevan tällä hetkellä ainakin hiukan saatavilla Suomessa. Muita 5000-sarjan suorittimia ei käytännössä tunnu olevan tarjolla.