AMD: Zen-prosessoriarkkitehtuuri tulee kestämään neljä vuotta

09.01.2017 10:21 | Muropaketin toimitus

AMD Zen

AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster kertoi PCWorldin haastattelussa CES 2017 -tapahtumassa, että yhtiön vastikään julkistaman Zen-prosessoriarkkitehtuurin uskotaan kestävän seuraavat neljä vuotta. AMD on toiminut samoin myös edellisen Bulldozer-arkkitehtuurin kanssa.

Toinen Papermasterin antama lupaus oli, että Ryzen-prosessorit tulevat myös oikeasti kauppojen hyllyille silloin, kun yhtiö ne virallisesti julkaisee. Aikaisemmin AMD:ltä on saatu myös tieto siitä, että kaikki Ryzenit ovat kerroinlukottomia.

Vuonna 2011 julkaistusta Bulldozer-arkkitehtuurista tehtiin Piledriver-, Steamroller- ja Excavator -päivitykset. Papermasterin toteamus tarkoittaa todennäköisesti sitä, että Zen päivittyy samantyyppisissä sykleissä, noin vuoden välein. Papermaster ei kertonut mitään tarkkoja tietoja siitä, millaisia tulevat päivitykset olisivat.

Hän kuitenkin totesi, että arkkitehtuuripäivitykset voivat hyvin olla muitakin kuin valmistusprosessiin liittyviä. Hän viittasi esimerkiksi prosessorin ja grafiikkaprosessorin yhteistyöhön, erilaisiin muistikonfiguraatioihin ja näiden tehokkaampaan käyttöön.

Muropaketin uusimmat