Uusimmat

AMD:ltä Dynamic Local Mode -ominaisuus, joka optimoi Threadripper-prosessorien suorituskykyä pelikäytössä

09.10.2018 14:26 Muropaketin toimitus

AMD on lisäämässä Ryzen Master -hallintaohjelmistoon Dynamic Local Mode -ominaisuuden. Sen pitäisi automaattisesti optimoida sovellusten muistinkäyttöä, mikä taas parantaisi pelisuorituskykyä.

Threadripper-sarjan prosessorit ovat jo aiemmin sisältäneet mahdollisuuden vaihtaa kahden eri muistitilan välillä. UMA-tilassa muistikäskyt voivat mennä eri prosessorimoduulien kautta. Tämä tarjoaa parhaan tehon laskentakäytössä, mutta viiveen myötä suorituskyky esimerkiksi pelikäytössä ei ole optimaalinen.

NUMA-tilassa säikeiden käskyt on ohjattu saman moduulin muistiohjaimeen, joka rajoittaa tehoa laskentakäytössä, mutta lyhentää viivettä ja tarjoaa paremmin suorituskykyä pelikäyttöön. Vaihtaminen tilojen välillä on vanhemmilla Threadrippereillä vaatinut tietokoneen uudelleenkäynnistyksen.

Uusi Dynamic Local Mode säätää automaattisesti sovellusten muistikäskyjä, ohjaten nopeaa viivettä tarvitsevat käskyt moduulin omaan muistiohjaimeen etusijalle. Tällöin suorituskyky esimerkiksi pelikäytössä voi parantua merkittävästi. Dynamic Local Mode koskee Threadripper 2990WX- ja -2970 WX -prosessoreja. Samalla pitäisi poistua tarve manuaaliseen tilojen vaihtamiseen.

AMD:n toimittamissa esimerkeissä suurin parannus ruudunpäivitykseen syntyy Battlefield 1 -pelissä, jossa tehostusta tulee 47 prosenttia. Battlefield 1 on kuitenkin poikkeuksellisen paljon nimenomaan prosessoria kuormittava peli. Yleensä suorituskykyparannus lienee 10 – 20 prosentin luokkaa, kuten muissa AMD:n mainostamissa esimerkeissä.