AMD:n APU-piireille luvassa WHQL-ajurit kolmen kuukauden välein

19.06.2018 20:46 Muropaketin toimitus

AMD:n edustaja on vahvistanut, että Vega-grafiikkapiirillä varustetut APU-piirit saavat ajuripäivitykset kolmen kuukauden sykleissä. Julkaistavat ajurit ovat kuitenkin aina WHQL-hyväksytyt.

AMD:n ajuripäivitykset alkuvuodesta julkaistuille APU-piireille ovat herättäneet keskustelua internetissä. Overclockers UK:n foorumilla käytiin keskustelua siitä, miksei APU-piirit ole tuettuna viimeisimmissä näytönohjainajureissa, jotka muun muassa parantavat suorituskykyä Warhammer: Vermintide 2 -pelissä.

AMD:n edustaja ilmoitti foorumilla, että APU-piireille julkaistaan WHQL-hyväksytyt ajurit kolmen kuukauden välein. Erillisnäytönohjaimet saavat ajuripäivityksiä vähintään kerran kuussa. Useimmiten ajuripäivitykset lisäävät tuen tuleville tai hiljattain julkaistuille suuremmille pelinimikkeille. Oletettavasti Hotfix-ajurit eivät kuitenkaan noudata tuota kolmen kuukauden sykliä, vaan ne julkaistaan, mikäli tarve ilmenee.

Viimeisimmät APU-piireille suunnatut ajurit ovat Radeon Software Adrenalin Edition 18.5.1. Ajurit julkaistiin toukokuun loppupuolella, joten seuraavat ajurit APU-piireille ovat luvassa elokuussa.