Uusimmat

AMD:n Bristol Ridge -APU-piirit myös nykyisille FM2+-emolevyille

09.10.2015 13:28 Petrus Laine

Muropaketti on saanut tietää omilta lähteiltään AMD:n suunnittelevan Bristol Ridge -APU-piirien julkaisua myös nykyiselle FM2+-prosessorikannalle. Julkisten roadmappien mukaan Bristol Ridge oli tarkoitus julkaista työpöydällä vain Zen-prosessorienkin tukemalle uudelle AM4-prosessorikannalle.

Bristol Ridge on fyysisesti sama piiri kuin kannettavien puolelta löytyvä Carrizo-APU-järjestelmäpiiri. Piiri on kuitenkin konfiguroitu eri tavoin ja esimerkiksi sen FCH on poistettu käytöstä emolevylle asennetun FCH-piirisarjan tieltä. FM2+-kannalle suunniteltu versio on yhteensopiva nykyisten emolevyjen kanssa.

Bristol Ridgessä on käytössä kaksi Excavator-moduulia eli neljä prosessoriydintä ja kolmannen sukupolven GCN-arkkitehtuurin grafiikkaohjain. 65 watin TDP-arvolla varustetut APU-piirit valmistetaan 28 nanometrin HPP-valmistusprosessilla. Muropaketin lähteiden mukaan on mahdollista, että myös pienempi versio Carrizosta eli Stoney Ridge yhdellä Excavator-moduulilla, kolmella GCN Compute Unitilla ja yksikanavaisella muistiohjaimella julkaistaan Bristol Ridge -koodinimen alla.

Bristol Ridgen FM2+-version julkaisuaikataulun kerrotaan olevan edelleen avoin, mutta todennäköisimmin sen julkaisun uskotaan sijoittuvan tulevan vuodenvaihteen tuntumaan.