AMD:n Fiji Gemini tarjoaa 12 TFLOPSia raakaa laskentavoimaa

01.02.2016 16:07 Petrus Laine

20160201amdgemini

AMD esitteli kahteen Fiji-grafiikkapiiriin perustuvaa Gemini-koodinimellistä näytönohjaintaan ensimmäistä kertaa jo Fury-näytönohjainten julkaisun yhteydessä. Joulukuulle suunniteltu julkaisu on siirtynyt sittemmin kuluvan vuoden toisen neljänneksen alkuun, jotta se saadaan markkinoille yhdessä virtuaalilasien kanssa.

AMD:llä oli VRLA-messuilla esillä Falcon Northwestin pienikokoisen Tiki-tietokoneen prototyyppejä, jotka oli varustettu Fiji Gemini -näytönohjaimilla. Valitettavasti itse näytönohjaimista ei saatu napattua kuvia, ja AMD:n diassakin näytettiin vain aiemman prototyypin kanssa identtistä Fiji Geminiä ilman jäähdytysratkaisua.

AMD:n VRLA-messuilla pitämä keynote-puhe julkaistiin YouTubessa viime viikon lopulla. Videosta saatiin uutta tietoa Fiji Geministä, kun yhtiön Roy Taylor kertoi Tiki-tietokoneista löytyvän Fiji Geminin tarjoavan 12 TFLOPSin edestä laskentavoimaa. Hyppäys kahteen Hawaii-piiriin perustuvaan Radeon R9 295X2:een ei ole suuren suuri, sillä se kykynee noin 11,5 TFLOPSiin, mutta Fijin päivitetyn arkkihtehtuurin ja HBM-muistien pitäisi tarjota selvästi parempaa käytännön suorituskykyä.

WCCFTech, AMD Reveals Fury X2 Compute Performance at VRLA Winter Expo Keynote