UUSIMMAT

AMD:n ja Nvidian näytönohjaintoimitukset helpottavat ehkä vasta alkukesästä – komponenttipula tarkentui GDDR6-muisteihin

09.12.2020 19:22 | Muropaketin toimitus

Sekä AMD:lla että Nvidialla on ollut vaikeuksia toimittaa jälleenmyyjille uusia näytönohjaimiaan. Monelta pelaajalta on jäänyt himoittu Radeon RX 6000 tai GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjain haaveeksi. Ikävä kyllä tilanteeseen ei ole luvassa välitöntä parannusta.

Uutisoimme aiemmin, että syynä toimitusten takkuamiseen on ollut Samsungin piirivalmistukseen liittyvät ongelmat, komponenttien toimitusten ongelmat, kryptovaluuttojen louhinnan suosion kasvu sekä pienemmässä mittakaavassa pikavoittoja havittelevien välistä vetäjien toiminta.

Nyt on tarkentunut, että yksi komponenttipulaan liittyvä ongelma liittyy GDDR6-muisteihin, sillä niitä on ollut heikosti saatavilla sekä AMD:n että Nvidian näytönohjaimiin. Mikä ikävintä, tilanteen odotetaan paranevan vasta viikkojen kuluttua.

Arvioiden mukaan näytönohjainten toimitusongelmat saattavatkin kestää jopa vuoden 2021 toiselle neljännekselle. Eli pelikansa voi joutua odottamaan unelmiensa näytönohjainta mahdollisesti jopa kevääseen tai alkukesään saakka.

Muropaketin uusimmat