Uusimmat

AMD:n kahden grafiikkapiirin Radeon Pro Duo saapuu tänään myyntiin

26.04.2016 16:22 Petrus Laine

AMD Radeon Pro Duo

AMD:n aiemmin esittelemä Radeon Pro Duo -näytönohjain on julkaistu ja saapuu virallisesti myyntiin tänään. Radeon Pro Duo on AMD:n ensimmäinen Radeon Pro -sarjan näytönohjain. Radeon Pro -sarja on suunnattu sekä pelaajille että sisällöntuottajille ja muille ammattilaisille, vähän vastaavaan tapaan kuin NVIDIAn GeForce GTX Titan -sarja.

Radeon Pro Duon tekniset tiedot

Radeon Pro Duo -näytönohjaimessa on käytössä kaksi täyttä Fiji-grafiikkapiiriä. Käytännössä tämä tarkoittaa yhteensä 128 Compute Unit -yksikköä eli 8192 stream-prosessoria, 512 teksturointiyksikköä ja 128 ROP-yksikköä. Muistikaistaa on yhteensä 1 teratavu sekunnissa, kiitos kahden 4096-bittisen HBM-muistiväylän, joiden jatkeena on 4 Gt muistia per grafiikkapiiri. Grafiikkapiirien kellotaajuus on maksimissaan 1 GHz, mikä tarkoittaa maksimissaan 16,38 TFLOPSin laskentavoimaa.

Radeon Pro Duon jäähdytys

Näytönohjain on jäähdytetty CoolerMasterin suunnittelemalla nestejäähdytysratkaisulla, jossa kiertävää nestettä jäähdytetään yhdellä 120 millimetrin kennolla ja Nidecin valmistamalla tuulettimella. Näyttöliittimiksi AMD on valinnut kolme DisplayPort- ja yhden HDMI-liitännän. Näytönohjaimelle syötetään virtaa kolmen 8-pinnisen PCI Express -lisävirtaliittimen avulla ja sen TBP-arvoksi on asetettu 350 wattia.

Radeon Pro Duon suorituskyky

Pelimarkkinoilla Radeon Pro Duon kehutaan olevan 1,5 kertaa niin nopea, kuin NVIDIAn GeForce GTX Titan X. Esimerkkeinä suorituskyvystä AMD tarjoaa 4K UHD -resoluutiolla ajettuja tuloksia Rise of the Tomb Raider-, GTA V-, Battlefield 4-, Assassin’s Creed Syndicate-, Ashes of the Singularity- ja Far Cry Priaml -peleissä. Lisäksi näytönohjaimen kerrotaan peittoavan jopa kaksi GTX Titan X -näytönohjainta SLI:ssä selvästi Ashes of the Singularity -pelissä DirectX 12 -rajapinnalla 4K UHD -resoluutiolla maksimiasetuksin.

Radeon Pro Duon kanssa käyttäjä voi valita käyttääkö pelaajille suunnattuja Radeon Software -ajureita, vai FirePro-ammattilaisnäytönohjainten ajureita. FireRender-teknologian ansiosta AMD kehuu esimerkiksi Autodeskin 3DS MAXin nopeuden nousevan 15-kertaiseksi Intelin Core i7 Extreme Edition -prosessoriin verrattuna, ja toisen grafiikkapiirin nostavan nopeutta 1,73 kertaiseksi yhteen grafiikkapiiriin nähden. Blackmagicin Davinci Resolvessa toisen grafiikkapiirin kerrotaan nostavan nopeuden kirjaimellisesti kaksinkertaiseksi, eli skaalauksen toimivan täydellisesti.

Radeon Pro Duo saapuu kauppoihin välittömästi, ja sen suositushinnaksi AMD kertoo 1499 dollaria. Näytönohjain ei ole vielä saapunut Hinta.fi-hintavertailuun, ja vaikka Euroopan hintoja tarkkailevasta Geizhals.at-hintavertailusta tuote löytyykin, sille ei ole ilmoitettu vielä lainkaan hintoja.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat