Uusimmat

AMD:n Kaveri-APU-piiristä uusia tietoja vuodetun dian myötä

24.11.2013 19:20 Petrus Laine

AMD:n tulevasta Kaveri-APU-piiristä vuoti uusi dia nettiin. Dia keskittyy APU-piirin uudistuksiin verrattuna sen edeltäjään, Richlandiin. Siinä missä Richland oli käytännössä pienin optimoinnein varustettu Trinity-APU-piiri, pistää Kaveri koko pakan uusiksi.

Kaverin prosessoriytimet ovat päivitetty Piledriver-sukupolvesta uuteen SteamRollerB-sukupolveen. Parhaimmillaan Kaveri-APU-piireissä on kaksi SteamRollerB-modulia eli 4 prosessoriydintä ja 4 megatavua L2-tason välimuistia. AMD:n mukaan SteamRollerB-ytimet tarjoavat maksimissaan 20 prosenttia enemmän suorituskykyä kuin Piledriver-ytimet Richlandissa.

Grafiikkaohjaimen kohdalla Kaveri-APU-piiri seuraa Kabinin ja Temashin viitoittamaa tietä ja jättää taakseen VLIW-arkkitehtuurit. AMD:n mukaan GCN-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain tarjoaa parhaimmillaan 30 prosenttia enemmän suorituskykyä kuin Richland-APU-piirin VLIW-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain.

AMD on päivittänyt myös Kaveri-APU-piirin muita kiihdytinyksiköitä. UVD (Universal Video Decoder) videonpurkuyksikkö on päivitetty uuteen 4.2-versioon ja VCE (Video Codec Engine) videon pakkausyksikkö puolestaan 2.0-versioon. Uutta on myös ACP-yksikkö (Audio Co-Processor), eli Hawaii- ja Bonaire-grafiikkapiireistä tuttu AMD TrueAudio -teknologiaa tukeva ääniprosessori.

Muita uudistuksia Kaveri-APU-piirissä ovat tuki PCI Express 3.0 -standardille, SSD-asemille pyhitetty PCI Express -liitäntä ja AMD Start Now 3.0 -teknologia, jonka tarkoitus on nopeuttaa koneen käynnistymistä ja palautumista unitilasta. Kannettavien puolelle AMD aikoo tuoda 15-35 watin TDP-arvoilla varustettuja Kaveri-APU-piirejä.

vozForums, Synthesis Discussion / information on AMD Kaveri wind cut before launch (Google Translate)

Muropaketin uusimmat