Uusimmat

AMD:n markkinaosuus ennätyskorkealla

31.07.2006 15:22 Ville Suvanto

AMD on saavuttanut historian korkeimman prosessorimarkkinaosuutensa tämän vuoden toisella neljänneksellä, ainakin jos Mercury Research -yrityksen julkaisemiin lukemiin on uskominen. Vaikka prosessorien toimitusmäärä laski edelliseen vuosineljännekseen nähden seitsemällä prosentilla, AMD onnistui kuitenkin kasvattamaan markkinaosuutensa Intel kustannuksella 22 prosenttiin.

Intelin osuus laski 73 prosenttiin, vaikka yritys leikkasi aggressiivisesti Pentium 4- ja Pentium D -prosessorien hintoja. Hiljattain julkaistujen Core 2 -arkkitehtuuriin perustuvien prosessorien myötä analyytikot uskovat Intelin laskusuhdanteen kuitenkin loppuvan ja kasvattavan osuutta työpöytämarkkinoilla.

Serveri- ja palvelinosasto on AMD:n ehkä vahvin puoli ja sen kaksiytimisten Opteron-prosessorien toimitusmäärä kasvoi jopa 45 prosentilla edelliseen vuosineljännekseen nähden. AMD:n osuus serverimarkkinoista kasvoi näin ollen 33 prosenttiin ja vastaavasti Intelin osuus laski viisi prosenttia. Intel oli vahvimmillaan mobiilipuolella, sillä yritys sai kasvatettua markkinaosuutensa aiemman vuosineljänneksen 86,3 prosentista 86,7 prosenttiin. Vastaavasti AMD:n osuus laski 13,3 prosenttiin.

Bit-tech, AMD market share reaches all-time high

Muropaketin uusimmat