UUSIMMAT

AMD:n mukaan Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimien korkeat lämpötilat ovat normaaleja

14.08.2019 18:12 | Muropaketin toimitus

AMD:n Radeon RX 5700 -sarjan referenssinäytönohjaimien korkeat lämpötilat ovat herättäneet keskustelua. Nyt AMD on selventänyt tilannetta blogissaan, jossa se kertoo, että jopa 110 celsiusasteen junction-lämpötila on täysin normaalia pelikäytössä.

Radeon VII -näytönohjaimien myötä käyttäjille tarjotaan entistä enemmän tietoa grafiikkapiirin lämpötiloista. Junction-lämpötila ilmoittaa grafiikkapiirin kuumimman kohdan lämpötilan, ja edge-lämpötila grafiikkapiirin yleisen lämpötilan. Yleensä lämpötiloista puhuttaessa jälkimmäinen on se, joka ilmoitetaan.

Radeon RX 5700 -sarjan referenssinäytönohjaimien korkeat junction-lämpötilat ovat herättäneet keskustelua. AMD päätti tarkentaa asioita blogin muodossa. Siinä kerrotaan, että 110 celsiusasteen junction-lämpötilat Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla ovat täysin normaali asia pelikäytössä. 110 celsiusastetta on myös speksien mukainen luku.

Grafiikkapiirin lämpötilan kattavampi monitorointi tarjoaa sen edun, etteivät kellotaajuudet throttlaa perustuen oletuksiin lämpötiloista, vaan throttlaus tapahtuu lämpötilojen noustessa oikeasti liian korkeiksi. Sen pitäisi tarjota taas enemmän tilaa korkeammille kellotaajuuksille.

Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimissa siis 110 celsiusasteen junction-lämpötila on täysin normaali asia. Mielenkiintoista on se, miten korkealle grafiikkapiirin kellotaajuudet venyvät custom-malleissa, jotka ovat varustettu järeämmillä jäähdytysratkaisuilla.