AMD:n mukaan RX Vega -näytönohjaimet viivästyivät saatavuuden varmistamiseksi

03.08.2017 12:28 | Muropaketin toimitus

AMD:n Chris Hook kertoo HardOCP:n haastattelussa, että AMD halusi varmistaa Radeon RX Vega -näytönohjainten riittävän saatavuuden julkaisuun.

HardOCP haastatteli Chris Hookia Radeon RX Vega -näytönohjaimista. Chris paljasti haastattelussa, että saatavuutta päätettiin kasvattaa reilusti, sillä AMD uskoo näytönohjaimien houkuttelevan vahvasti myös kryptovaluutan louhijoita. Varastoja kasvatettiin, jotta näytönohjaimia riittäisi reilusti myös pelaajille.

Toistaiseksi selviä viitteitä kryptovaluutan louhintabuumin laskemisesta ei ole näkynyt. Keväällä julkaistujen RX 500 -näytönohjainten saatavuus on yhä heikkoa. Nähtäväksi jää, miten ahkerasti Radeon RX Vega -näytönohjaimia valjastetaan louhintaan.

Saman haastattelun yhteydessä Chris kertoo RX Vega -näytönohjainten tehonkulutuksesta. Vesijäähdytetyn RX Vega 64 -näytönohjaimen TDP-arvoksi haastateltava arvelee 300-400 wattia. Samassa yhteydessä hän kertoo RX Vega Nanon TDP-arvo olevan 150 wattia. Muita yksityiskohtia RX Vega Nanosta ei toistaiseksi ole paljastunut.