AMD:n näytönohjaimet kasvattavat nopeasti suosiotaan Linux-pelaajien keskuudessa

05.02.2021 13:05 | markkuleppilampi

AMD tuntuu kasvattavan suosiotaan Linux-käyttäjien keskuudessa. Boiling Steamin tilastojen mukaan suosio on kasvanut vuoden 2019 alusta huimasti.

Vielä vuoden 2019 tammikuussa Boiling Steamin tilastot osoittivat, että AMD:n näytönohjaimia oli käytössä 25 prosentilla Linux-pelaajista. Nyt näyttää toisenlaiselta, sillä suosio on kasvanut kiitettävästi.

Tammikuun 2021 tilastot paljastavat, että AMD:n näytönohjain on jo 37,5 prosentilla Linuxiin luottavista. Nvidian osuus on 62,5 prosenttia, mutta kehityssuunta näyttää olevan Nvidian kannalta huolestuttava.

Linux-pelaajat näyttäisivät olevan lämpenemässä AMD:n tuotteille. Joillekin käyttäjille saattaa olla merkitsevänä tekijänä AMD:n avoimen lähdekoodin ajurit sekä näytonohjainjätin kanssakäyminen Linux-yhteisön kanssa, mutta mahdollisesti myös markkinoille tulleet RX 6000 -sarjan näytönohjaimet ovat kasvattaneet AMD:n osuutta.

Suorittimissa AMD on kirinyt Intelin kiinni suuren suosion saaneiden prosessoreidensa avittamana. AMD:n markkinaosuus oli vielä 2019 tammikuussa 27 prosenttia. Tällä hetkellä tilanne on tasan Intelin kanssa, sillä molemmilla on 50 prosentin osuus.