UUSIMMAT

AMD:n OpenCL-ajurit paljastivat tietoja Vegasta ja Zen-APU-piireistä

14.07.2016 19:54 | Petrus Laine

AMD Radeon -roadmap

3DCenter-sivuston keskustelualueen jäsen iuno on löytänyt AMD:n OpenCL-ajureista mielenkiintoista dataa. AMD on lisännyt ajureihinsa jo maininnat Vega-arkkitehtuuriin perustuvista näytönohjaimista, sekä samalla varmistaneet tietoja tulevista Zen-APU-piireistä.

Nimimerkki iunon AMD:n OpenCL-ajureista löytämän datan mukaan Vega-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet ovat todellakin ensimmäisiä AMD:n GFX IP 9.x -tason näytönohjaimia, kuten vanha LinkedIn-vuoto kertoi alkuvuodesta. Vasta julkaistut Polarikset ovat puolestaan GFX IP 8.x -tasoa, ja vain hieman niin ikään 8.x -tasoa edustaneiden Fijin ja Tongan yläpuolella. AMD on aiemmin varmistanut AnandTech-sivustolle, että Polariksen ISA-arkkitehtuuri on pysynyt muuttumattomana Fijiin ja Tongaan nähden huolimatta uudistetusta GCN-arkkitehtuurista.

OpenCL-ajureiden mukaan GFX IP 9.x -tason grafiikkaohjaimia tulevat olemaan Greenland, Raven1x, Vega 10 ja Vega 11. Greenlandin on pitkään huhuttu olevan toinen Vegoista, mutta uudet tiedot tukevat Fudzillan vanhoja vuotoja tulevasta HPC-luokan MCM-APU-piiristä (Multi Chip Module), jossa Greenland toimittaisi grafiikkaohjaimen virkaa. Raven1x puolestaan viittaa tuleviin kuluttajaluokan Zen-APU-piireihin, Raven Ridgeihin.