Uusimmat

AMD:n Project Quantum -konseptitietokone tekee paluun Zen-prosessorilla?

27.04.2016 21:50 Sampsa Kurri

amd-project-quantum-1-27042016

AMD esitteli viime kesänä Fiji-grafiikkapiirin ja Radeon Fury -näytönohjaimen julkaisun yhteydessä mielenkiintoista Project Quantum -konseptitietokonetta. Sisuksista löytyi jo tuolloin nestejäähdytetty kahden Fiji-grafiikkapiirin Radeon Duo Pro -näytönohjain, mutta käytössä oli Intelin alusta eli Core i7-4790K -prosessori ja ASRockin Mini-ITX-emolevy.

Tuoreen tsekkiläisen raportin mukaan Project Quantumia ei olisi kuitenkaan kokonaan haudattu, vaan se tekisi paluun AMD:n Zen-prosessoreiden ja Vega-sukupolven näytönohjaimien kanssa.

amd-project-quantum-2-27042016

Kyseessä ei alunperinkään ollut massatuotantoon suunniteltu konsepti, mutta sen viivyttäminen johtui kahdesta syystä: AMD:n sisäisellä päätöksellä Radeon Duo Pro suunnattiin pelaamisen sijaan ensisijaisesti suorituskykyiseen ammattikäyttöön ja käytössä ei ollut riittävän suorituskykyistä AMD:n prosessori- ja emolevyratkaisua.

AMD:n Zen-prosessoreiden julkaisua odotellaan myöhemmin tänä vuonna ja Vega-arkkitehtuurin grafiikkapiirejä HBM2-sukupolven muisteilla puolestaan ensi vuonna.

 

Sampsa Kurri

Muropaketin uusimmat