Uusimmat

AMD:n Radeon-brändi uudistuu, mainoskampanja ammentaa inspiraatiota mielenosoituksista

13.06.2016 16:11 Petrus Laine

Uusi Radeon-logo

AMD aloittaa Polaris-arkkitehtuuriin perustuvien Radeon-näytönohjainten myötä uudenlaisen mainoskampanjan, jonka tavoitteena on uudistaa ja voimistaa Radeon-brändiä. Ensimmäinen askel uuteen brändiin nähtiin jo aiemmin uudistetun Radeon-logon myötä.

Raja Kodurin mukaan yhtiö otti Polaris-arkkitehtuurin myötä tarkoituksella uuden lähestymistavan näytönohjaimiin, aloittaen edullisemmista näytönohjaimista eikä tyypillisesti halo-efektiä luovasta huippumallista. Uuden lähestymistavan ensisijainen tarkoitus on jatkaa AMD:n markkinaosuuden kasvua myös jatkossa, sillä NVIDIA onnistui nakertamaan sen pahimmillaan jo alle 20 prosenttiin. AMD on saanut napattua menetettyä markkinaosuuttaan takaisin pikkuhiljaa viimeiset kolme vuosineljännestä, mutta kunnon repäisyyn tarvitaan jotain uutta ja radikaalia.

AMD:n uuden mainoskampanjan kuvitusta

Mainoskampanjassa yhtiö kehottaa ihmisiä nousemaan kapinaan kalliita näytönohjaimia vastaan, ja käyttää hyväkseen todellisten mielenosoitusten iskulauseita käännettynä näytönohjaimiin sopiviin teemoihin. Yhdessä julisteista muun muassa julistetaan, ettei VR ole vain 1 %:lle, viitaten etenkin Yhdysvalloissa näkyviin mielenosoituksiin eliittiä vastaan. Muissa julisteissa vaaditaan muun muassa hiljaisempia näytönohjaimia, asynkronisten varjostimien vapauttamista ja vallan antamista kansalle. Tyyliltään AMD:n mainoskampanja tuo mieleen lähinnä edesmenneen Neuvostoliiton sotapropagandan, ja mukana on myös hyvin teemaan sopiva hash-tag #betterred.

AMD:n Chris Hookin mukaan AMD ja sen Radeon Technology Group on viimeiset kaksi vuotta kuunnellut hyvin tarkkaan mitä käyttäjät haluaisivat näytönohjaimiltaan. Kaikki palaute on nyt kiteytetty viiteen pääkohtaan:

  • Prestige, käyttäjät haluavat kalliiden näytönohjainten tuomaa laatua halvemmalla
  • VR that just works, käyttäjät haluavat yksinkertaisesti toimivan VR-ratkaisun, joka toimii nyt ja kahden vuoden päästä ilman jatkuvaa päivitysruljanssia
  • Respect their investment, käyttäjät haluavat näytönohjaimia, joiden kanssa voi olla tyytyväinen sijoitukseensa myös tulevaisuudessa. AMD:n GCN-arkkitehtuuri onkin kunnostautunut tällä alalla NVIDIAn aiempia arkkitehtuureita paremmin.
  • More overclocking control, käyttäjät haluavat hallita ylikellotusta aiempaa tehokkaammin, ja AMD pyrkii nyt tarjoamaan myös jonkin tason jännitteen hallintaa ylikellottajille ilman kolmannen osapuolen ohjelmia
  • Better drivers, käyttäjät haluavat parempia ajureita, ja AMD uskookin olevansa niiden suhteen oikealla tiellä Radeon Software -ajureiden kanssa, ja aikoo panostaa niihin jatkossa vielä nykyistäkin enemmän.