AMD:n Ryzen 3000 -sarjan prosessoreita ilmestyi verkkokaupan listoille

02.01.2019 14:26 | Muropaketin toimitus

Ryzen 3000 -sarjan prosessorit ovat päätyneet ensimmäisen kerran verkkokaupan listoille. AMD:n uutuusprosessorit löytyvät venäläisen e-katalog -verkkokaupan listalta. Listattuna on yhteensä seitsemän eri prosessorimallia. 

Ensi viikolla alkavien CES 2019 -messujen yksi kiinnostavin asia on AMD:n toimitusjohtajan Lisa Sun pitämä keynote-tilaisuus. Tilaisuudessa odotetaan paljastuksia tulevien Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvien työpöytäprosessoreiden osalta. Mahdollisesti myös Navi-arkkitehtuuriin perustuvista näytönohjaimista kuullaan jotain. Odotukset lehdistötilaisuutta kohtaan kasvoivat merkittävästi, kun venäläinen verkkokauppa lisäsi liudan julkaisemattomia Ryzen 3000 -sarjan prosessoreita tuoteluetteloonsa.

Listattuja prosessoreita on yhteensä seitsemän kappaletta. Kärkimallina toimii Ryzen 9 3800X -prosessori. Siitä löytyy 16 ydintä ja siitä löytyy tuttuun tapaan SMT-tuki. Peruskellotaajuus on 3,9 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4,7 gigahertsiä. TDP-arvoksi kerrotaan 125 wattia.

Kärkimallin perässä tulee 12-ytiminen Ryzen 7 3700X. Siinä peruskellotaajuus on 4,2 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus peräti gigahertsiä. TDP-arvoksi ilmoitetaan 105 wattia.

Karsituimpana mallina toimii Ryzen 3 3300. Edelliseen sukupolveen verrattuna ydinten määrä on kasvanut kuuteen. Prosessorin peruskellotaajuus on 3,2 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4,0 gigahertsiä.

Tuotetietojen yhteydessä ei ole mainintoja hinnoittelusta tai saatavuudesta.

Mikäli ilmoitetut tuotetiedot pitävät suinkin paikkansa, on luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen vuosi prosessorien saralla. Kasvaneet kellotaajuudet yhdistettynä oletettuihin parannuksiin IPC-suorituskyvyssä voivat tarkoittaa kylmää kyytiä Intelille.