UUSIMMAT

AMD:n Ryzen 3000 -sarjan prosessoreita ilmestyi verkkokaupan listoille

02.01.2019 14:26 | Muropaketin toimitus | 4

Ryzen 3000 -sarjan prosessorit ovat päätyneet ensimmäisen kerran verkkokaupan listoille. AMD:n uutuusprosessorit löytyvät venäläisen e-katalog -verkkokaupan listalta. Listattuna on yhteensä seitsemän eri prosessorimallia. 

Ensi viikolla alkavien CES 2019 -messujen yksi kiinnostavin asia on AMD:n toimitusjohtajan Lisa Sun pitämä keynote-tilaisuus. Tilaisuudessa odotetaan paljastuksia tulevien Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvien työpöytäprosessoreiden osalta. Mahdollisesti myös Navi-arkkitehtuuriin perustuvista näytönohjaimista kuullaan jotain. Odotukset lehdistötilaisuutta kohtaan kasvoivat merkittävästi, kun venäläinen verkkokauppa lisäsi liudan julkaisemattomia Ryzen 3000 -sarjan prosessoreita tuoteluetteloonsa.

Listattuja prosessoreita on yhteensä seitsemän kappaletta. Kärkimallina toimii Ryzen 9 3800X -prosessori. Siitä löytyy 16 ydintä ja siitä löytyy tuttuun tapaan SMT-tuki. Peruskellotaajuus on 3,9 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4,7 gigahertsiä. TDP-arvoksi kerrotaan 125 wattia.

Kärkimallin perässä tulee 12-ytiminen Ryzen 7 3700X. Siinä peruskellotaajuus on 4,2 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus peräti gigahertsiä. TDP-arvoksi ilmoitetaan 105 wattia.

Karsituimpana mallina toimii Ryzen 3 3300. Edelliseen sukupolveen verrattuna ydinten määrä on kasvanut kuuteen. Prosessorin peruskellotaajuus on 3,2 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4,0 gigahertsiä.

Tuotetietojen yhteydessä ei ole mainintoja hinnoittelusta tai saatavuudesta.

Mikäli ilmoitetut tuotetiedot pitävät suinkin paikkansa, on luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen vuosi prosessorien saralla. Kasvaneet kellotaajuudet yhdistettynä oletettuihin parannuksiin IPC-suorituskyvyssä voivat tarkoittaa kylmää kyytiä Intelille.

Keskustelu

Jos nämä pitää paikkansa, niin tulee Intelillekin taas vipinää kinttuihin lisätä ytimiä omiin suorittimiinsa. Alkaa meinaan näissä uusissa Ryzeneissä olemaan ytimiä jo ihan kiitettävä määrä. Hienoa vain, niin saadaan lisää kilpailua ja hintoja alas :)

Ihan eri arvoja, kuin aikaisemmissa "vuodoissa"… No saas nähdä, mutta nämä ovat uskottavampia kuin vanhat. Tässä 12 coren version kellottuu korkeammalle kuin 16 coren versio, mikä kuulostaa oikeinkin paljon uskottavammalta, joka väittä 16 coren versiota korkeimmalle kellottuvaksi…
Jos 12 coren versio oikeasti buustaa jo 5GHz nopeuksiin, niin siinä on Intelillä oikeasti nieleskelemistä, jopa pelikäytössä!
Ja se olisi sellainen pommi, jota CPU rintama oikeasti tarvitsisi. Jo nyt Ryzenit ovat hintalaatusuhteeltaan vähintäänkin kilpailukykyisiä Intelin prossien kanssa. Mutta jos on halunnut oikeasti nopeimman peliprossan, niin Intel… Kaikkee muuhun Ryzen on ollut jo vähän aikaa se parempi valinta. Intelin pitää oikeasti alkaa miettiä mitä hintaa voivat pyytää prossistaan! ja se on hyvä se asiakkaan kannalta. Ja jos markkinoilla on kaksi hyvää CPU valmistajaa, niin kaksin verroin parempi. Ei pääse kumpikaan keulimaan hinnoittelun kanssa!

Well ja nuokin "vuodot" oliva puhtaita ankkoja :)
8 ytiminen se olla pitää tänäkin vuonna. Hyvä niin. Saattaa olla tavallisella ihmisellä varaa ostaa sellainen!

Muropaketin uusimmat