AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjaimien ja suorittimien julkaisuaikataulusta vuoto

08.06.2021 11:51 | Muropaketin toimitus

Teknologia kehittyy koronaviruksesta huolimatta, ja AMD:lta on tulossa tavalliseen tapaan suorituskykyisempi näytönohjain- ja suoritinsukupolvi. Twitter-vuotaja Vegeta kertoi nyt aikatauluista.

AMD julkaisi RDNA 2 ja Zen 3 -sukupolven tuotteensa vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä. Tuntuu, ettei julkaisusta ole kovin kauaakaan, mutta uusista tuotteista on jo huhuja liikkeellä.

AMD:n odotetaan julkaisevan sekä RDNA 3 -pohjaisen Radeon RX -näytönohjaimet että Raphael-koodinimelliset, 5 nanometrin viivanleveydellä valmistetut Zen 4 -arkkitehtuurin suorittimet vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä. Odottelua siis riittää vielä yli vuoden ajan, ja toivon mukaan julkaisuhetkenä toimitusvaikeudet ovat enää vain ikävä muisto.

Ennen uutta sukupolvea AMD:lta on tulossa nykyistä sukupolvea hiukan kehittyneempiä, ”viritettyjä” näytönohjaimia ja suorittimia. Luvassa pitäisi olla ainakin Ryzen 5000XT -nimisiä suorittimia, sekä suorittimia V-Cache-teknologialla.

Olemme aiemmin kertoneet, että RDNA 3 -näytönohjaimet ovat noin 2,5 kertaa nopeampia kuin RDNA 2 -näytönohjaimet. Myös Nvidialta on tulossa erittäin tehokas seuraava sukupolvi.

Muropaketin uusimmat